Hvilken hund er den rigtige for mig?

Overvejer du at træde ind i livet som hundeejer og opleve de mange positive oplevelser med en hund? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Har du i den sammenhæng stillet dig selv spørgsmålet, hvilken hund skal jeg vælge, har du sikkert også oplevet, at svaret måske ikke er så ligetil. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvilken hund der er den rigtige for mig, hvis du ikke lige er så kendt i det store hundeunivers.

Derfor kan du nedenfor læse mere om de mange forskellige hundetyper og på den måde finde det rigtige valg af hund. Så sikrer du nemlig, at du har de helt rette forventninger til din hund, så I får det bedste forhold mellem hund og ejer.

Hvilken hund skal jeg have?

Det er typisk det første spørgsmål, en kommende hundeejer stiller sig selv. For man har ikke lyst til at få en hund, der er for aktiv til ens eget behov eller selv har andre behov, man som hundeejer måske ikke kan opfylde. Derfor er det vigtigt at finde det rette valg mellem hunderace og hundeejer.

Har du eksempelvis brug for en allergivenlig hund, er det selvfølgelig nødvendigt at finde en hunderace, der opfylder det behov. Der findes forskellige racer af allergivenlige hunde, som kan være gode for dig. Det kan eksempelvis være en malteser, som typisk er en ret nem og rolig hund. Det kan også være en Coton de Tulear, der er en lidt mere aktiv hund.

For at finde ud af hvilken hund er den rigtige for mig, er det en god idé at undersøge de mange muligheder af hunderacer – specielt hvis du skal have en allergivenlig hund, så du ikke ender ud i at få en hund, du ikke kan tåle.

Hvad er en god begynderhund?

Har du ikke været hundeejer før, kan det være en god idé at starte ud med en god førstegangshund. Det er nemlig ikke alle racer, som er gode at starte ud med, hvis man ikke er så bekendt med hundeverdenen. Det er dog vigtigt at sige, at alle hunde kræver omsorg og nærvær, lige meget hvilken hundetype man i sidste ende vælger.

En god begynderhund er typisk en hund, der er lettere at træne. I første omgang kan dette nemlig være den første store udfordring, når man bliver ny hundeejer. Det kan hurtigt blive uoverskueligt for nogen at få en hunderace, der er mere selvstændig, da de kræver væsentlig mere hundetræning. Selvstændige hunde kan også nogle gange have mere temperament, og som førstegangsejer kan det være en god idé at vælge en hunderace, der er mere rolig.

En anden vigtig faktor er aktivitetsniveauet for den hund, du vælger. Nogle hunde har brug for meget mere fysisk og mental stimulering end andre, og det har man måske ikke altid overskud til som ny hundeejer. Sørg derfor for at få fat i en hund, der har et aktivitetsniveau, som kan passe ind i din hverdag. Er I eksempelvis en familie, er der flere personer til at lege med og lufte hunden, og så kan man godt gå med en mere aktiv hund.

En tredje faktor til at ud af hvilken hund er den rigtige for mig, er plejeniveauet. Pelspleje, klipning af negle og grooming er alt sammen noget, som hunde har brug for. Ellers ender de med at få betændelse, sår og irritationer, hvilket er meget ubehageligt. Nogle hunde har dog brug for mindre pleje end andre. Har du ikke vildt meget tid til plejen, er det en god idé at finde en hunderace, der har mindre brug for pleje end andre.

Men hvilken hund passer til mig?

Alt dette har en stor påvirkning på, hvilken hund du skal vælge. Er I en aktiv familie, er det naturligvis ideelt at finde en god familiehund. Er du i tvivl om, hvilken familiehund race du skal have fat i, er der mange at vælge mellem. En meget populær familiehund er golden retriever eller border collie. Det er begge aktive hunde, der elsker at være med til de forskellige aktiviteter, en familie har.

Har du brug for en rolig hund til ældre mennesker, kan den allerede nævnte malteser være et godt bud. Den har nemlig ikke det store aktivitetsbehov og er altid klar på leg. Det samme gælder med en yorkshireterrier, der heller ikke kræver de helt store gåture. Det er samtidig en rigtig god vagthund, hvilket kan være et plus for nogle.

Husk, man altid har et ansvar for sin hund

Så hvilken hund er den rigtige for mig, er måske stadig et spørgsmål, du tænker over. Ovenfor er der lidt inspiration til, hvad du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig en ny hund. Så har du i hvert fald et godt udgangspunkt. Ellers er det altid en god idé at stille venner og bekendte spørgsmålet, hvilken hun skal vælge? De står nemlig allerede i situationen og kan muligvis give nogle gode råd med på vejen.

Vælg den rigtige hund ud fra din hverdag og din tid til hunden. Så er du et skridt tættere på et bedre forhold mellem din hund og dig. Det er dog vigtigt at sige, at lige meget hvilken hunderace du vælger, har en hund altid brug for at blive luftet og leget med. Samtidig er det vigtigt at gentage, at selvom nogle hunde har brug for mindre pleje end andre, er der ikke hunde, der ikke har brug for det.

Det er derfor ikke en mulighed at anskaffe sig en hund, og så kan hunden passe sig selv. Hunden bliver en del af din familie, og det er vigtigt altid at tilpasse sin hverdag efter at være hundeejer. For en glad hund giver en glad hundeejer.

Relevante produkter