Golden Retriever

Værd at vide om golden retrievers

Hvem forelsker sig ikke i en smuk, gylden pels og en logrende hale, der kommer dig i møde, når du kommer hjem? Det er, hvad du kan se frem til, hvis du vælger en golden retriever som familiens næste hund. Desuden er en golden retriever en af de bedste familiehunde, der findes. En golden retriever er meget imødekommende, og den er hengiven over for alle medlemmer af sin familie. En golden retriever kan siges at være en af de nemme hunderacer, netop fordi den er så tillidsfuld.

Det skal dog understreges, at enhver golden retriever har sin egen personlighed. Du kan derfor møde en golden retriever, som elsker at gøre alt, hvad den får besked på, men du kan også sagtens møde en golden retriever, som gør modstand – især hvis den opfatter noget som en trussel. Dette kan dog undgås med den rette hundetræning.

Den populære familiehund fra Storbritannien

Det er ingen hemmelighed, at en golden retriever elsker at lege. Dette gælder især, hvis den skal hente ting. Det er hundens naturlige instinkt at hente det, som den får besked på at hente, og det kan være alt fra et stykke pivende legetøj til et nedskudt jagtbytte. En golden retriever er en mellemstor hunderace, og den blev i løbet af 1800-tallets Storbritannien fremavlet med formålet om at indgå i jagt. Dette formål kan hunderacen også bruges til i dag grundet dens naturlige apporterende instinkter.

I 1800-tallet blev golden retrieveren anset for en god jagthund på grund af dens gode lugtesans, og den var god til at finde og returnere det pågældende bytte. Selvom hunden stadig bruges til jagt, er det dog blevet meget mere almindeligt, at du finder en golden retriever som en del af kernefamilien. Hunderacen har nemlig et venligt sind, og derfor er den elsket af både børn og voksne.

Hvor stor bliver en golden retriever?

Golden retrievers bliver kategoriseret som mellemstore hunde. Der er heller ikke stor forskel på hannen og tæven, når de er fuldvoksne. Hannen vokser sig gerne til at blive mellem 56 og 61 cm høj, mens tæven normalvis holder sig inden for 51 og 56 cm i højden. Vægten varierer selvfølgelig meget efter hundens kost, men generelt kan I forvente, at jeres golden retriever vejer mellem 27 og 36 kg, når den er færdig med at vokse.

En golden retriever er også en god familiehund, fordi den har en lang levetid. Den kan nemlig leve helt op til 12 år. Gennemsnitslevetiden for en sund og rask hund, som får den rette kost og den rette motion, er normalt mellem 10 til 12 år. Børnene i familien vil altså opleve at vokse op sammen med familiens hund, og sammen kan de skabe mange smukke minder.

Den rette kost og motion til din golden retriever

Det store spørgsmål for mange er, hvor meget motion en golden retriever skal have. Det korte svar er, at den skal have en del. Dette går tilbage til, at hunden er en jagthund. Den nyder derfor at være aktiv, hvilket den også har et stort behov for. Hvis den ikke får den nødvendige motion, kan den ende med at blive en smule overvægtig – selv med den rette kost. Hvis ikke din golden retriever hvalp bliver aktiveret fra begyndelsen, kan du forvente at få en meget rastløs hund. Uden noget at lave vil den højst sandsynligt også begynde med at tygge i alt muligt, som den egentlig ikke må tygge i.

Den bedste motionsrutine for en golden retriever ville være minimum to længere gåture om dagen. Disse må gerne foretages om morgenen og om aftenen, og de må meget gerne hver især vare mere end en halv time. Det gør heller ikke noget, hvis der bliver inkluderet lidt mere aktivitet i turene. Det kan være, at I også beslutter jer for at løbe, apportere eller lege med andre hunde i hundeparken.

Et godt valg af kost til din golden retriever er hundefoder, som er rigt på kød og har ganske få korn. Golden retrievers forbrænder fedt og kulhydrater langsommere end mange andre hunde. Derfor anbefales det, at kosten er rigere på protein, og at hunden indtager en lang række vitaminer, som kan hjælpe med at styrke knoglemuskulaturen. Golden retrievers er mere sårbare over for hofteskader, og derfor har de brug for ekstra vitaminer for at få et sundt og langt liv uden skader. Dette gælder især, hvis hunden er meget aktiv.

En golden retriever er den perfekte familiehund

Du finder næsten ikke en bedre familiehund end en golden retriever. Den skal selvfølgelig have en god og dedikeret opdragelse, hvor den også bliver udfordret mentalt og fysisk, men derudover er den et af de gladeste væsner. Den elsker at få opmærksomhed, og derfor passer den godt til en børnefamilie, hvor der altid er en at lege med, så den kan få kærlighed.

Kærligheden kan også komme i form af pelspleje. Det er ikke krævende at have en golden retriever, da den ikke har den længste pels. Men det er stadig en god ide at børste den grundigt en gang om ugen. På den måde minimerer du også den smule fældning, som en golden retriever har. Du finder altid et bredt udvalg af børster og andre plejeprodukter her hos Petlux.

Relevante produkter