Gode tips til at gøre din hvalp renlig

Har du fået en helt ny hvalp og vil gerne vide, hvordan du hjælper hvalpen med at være mere renlig? Her på vores blog kan du få gode råd og tips til at gøre din hundehvalp renlig. Så slipper du nemlig for trælse situationer både om natten og om dagen.

Ligesom mange andre ting kræver det masser af øvelse og træning for at få din hvalp til at blive helt renlig. Ved at indøve situationer og fortælle din hund, hvornår tingene går godt, får du og hvalpen hurtigt de resultater, I leder efter. Derudover har det rigtige hundefoder også en del at sige, når det kommer til at gøre sin hvalp mere renlig i løbet af både natten og dagen.

Hvornår er en hvalp renlig om natten?

Med en ny hundehvalp kan man have mange spørgsmål. Har du overvejet, hvornår bliver en hvalp renlig? Så er du bestemt ikke den eneste. Hvis du før har haft en hundehvalp, har du helt sikkert oplevet at vågne om natten eller stå om morgenen efter og se uheldet. Med masser af træning kan en hund dog typisk være helt renlig, efter den er fem måneder gammel. Her vil hvalpen også kunne klare sig igennem natten uden problemer. Det skal dog siges, at det er meget forskelligt fra hund til hund, hvor lang tid selve træningen tager.

Du skal derfor ikke være overrasket, hvis det i nogle tilfælde tager lidt længere tid at få svar på spørgsmålet om, hvornår en hvalp er renlig. Det er også vigtigt, at man ikke giver op på træningen, da det kan være mere vanskeligt ved nogle hunde.

Nedenfor får du råd til, hvordan du kan gøre din træning af hundehvalp lettere. Der er nemlig et par få regler, du kan følge, så hvalpen hurtigere opfanger, hvad du prøver at lære den.

Hvordan gør man en hvalp renlig?

Så hvordan får man en hvalp renlig hurtigst muligt? Der er et par regler og gode råd, der netop kan hjælpe med processen. Sørger du for at anvende disse regler, får du og hunden de hurtigste resultater.

Sørg altid for at tage hvalpen ud for at tisse, hver gang den har sovet. Det samme gælder, hver gang hundehvalpen har spist og drukket, så den hurtigere forstår, at den skal besørge udenfor. Det er samtidig også en rigtig god idé at tage hvalpen ud, når den har været i bevægelse i længere tid. Det kan eksempelvis være ved leg. Som hovedregel vil man tage hvalpen ud en gang i timen for at tisse. Dette er dog kun i begyndelsen, så du skal ikke frygte, at det bliver ved med at være sådan.

Det er også vigtigt, at man aldrig skælder hvalpen ud, hvis man fanger den i at tisse indenfor. Hvalpen forstår nemlig ikke, hvad problemet er, så det hjælper ikke på situationen. Er uheldet ude, så sørg altid for at tage hvalpen med udenfor hurtigst muligt. Så forstår den nemlig hurtigere, at akten skal foregå i haven og ikke indenfor.

På den anden side er det rigtig godt at rose hunden og give den godbidder, når hvalpen gør det helt rigtige og tisser udenfor. Giv derfor heller ikke op, hvis hvalpen ikke tisser, når du tager den med udenfor. Du bør altid vente, til hvalpen tisser og derefter rose den for akten. Det er nemlig med til at skabe forståelsen for, at du gerne vil have den til at besørge udenfor. Så hvordan bliver en hvalp renlig? Ved at følge disse råd vil du få en glad og renlig hundehvalp.

Tænk over det hvalpefoder, hvalpen får

Du har nu fået indsigt i, hvornår en hundehvalp er renlig, og hvordan man hjælper den på vej med renligheden, men ud over rådene kan det være en god idé at tænke over det hvalpefoder, du giver din hvalp. Det kan nemlig være med til at skabe problemer til at starte med, så det en god ting at overveje, når du får din første hundehvalp.

Når hvalpen kommer ind i et helt nyt miljø, kan det være problematisk, hvis hvalpen pludselig får noget andet hundefoder, end hvad den er vant til. Det kan derfor være en god idé at fortsætte med det samme hvalpefoder, som den har fået indtil videre.

Når du overvejer at skifte foder, er det vigtigt at købe kvalitetsfoder til din hvalp. Der findes mange forskellige valgmuligheder, men du kan typisk finde noget, der passer til racen på din hund. Husk derudover også, at hvalpe skal fodres i mindre mængder, men oftere end voksne hunde. Du kan typisk se på posen af dit hundefoder, hvor ofte der anbefales, og hvilken dosering du skal give din hvalp.

I bund og grund er alle hvalpe forskellige, og det er derfor altid vigtigt at undersøge den specifikke race, som du har. Derudover er det selvfølgelig vigtigst at holde øje med din hund, da alle hunde kan reagere forskelligt. Med masser af leg, træning og godbidder, får du hurtigt en glad, sund og renlig hundehvalp.

Relevante produkter