Alt om Shih Tzu

Shih Tzu er en af de tidligste hunderacer og stammer fra Kina, selv om det bliver debatteret, at den opstod i Tibet. Dens navn er kinesisk for Løve-hund. Shih Tzu kaldes også Chrysanthemum-hund i England. Shih Tzu’en var et favorit-kæledyr for de royale kinesere.

Shih Tzu’en er meget årvågen og kan være en god vagthund. Det siges at racen er snobbet og kan lide at blive forkælet, og kan endda være svær at opdrage. Denne hund kan være snappende ved små børn.

Selvom Shih Tzu er en lille hunderace er et gennemsnitligt kuld på 5-6 hvalpe.

Shih Tzu’s Pelspleje

Pelsen kræver en masse pleje og vedligeholdelse. At holde Shih Tzu’s pels ren er meget vigtigt. Børst den regelmæssigt for at fjerne eventuelle pelsknuder eller filtringer. Det anbefales at bruge en udfiltrende balsam før børstning. De lange hår er lettere at børste når de er våde og frisk konditionerede. At holde Shih Tzu’s hår på dens hoved i en hestehale vil tillade den at se klart.

Du bør være forsigtig, så den ikke får sine negle fanget i tæpper eller polstring, når den går i dit hjem. En passende hunde-negleklipper kan gøre jobbet. Stor forsigtighed bør udvises, så du ikke klipper for meget af, da det kan forårsage smerte og infektion.

Øjnene skal renses, når du bader din Shih Tzu. Tårerester kan misfarve pelsen omkring øjnene. I ørerne er også vigtigt at fjerne enhver voks, snavs eller affald. Synlige dele af ørerne skal renses, men forsøg ikke at komme dybere ind i øret, da dette kan forårsage skade.

Shih Tzu’s Udseende

Shih Tzu har meget langt og rigeligt ”skæg”, som vokser i alle retninger. Denne lille race har en lang, tæt, lige og silkeblød pels. Den har en frodig hale. Øjenvipperne er meget lange, ligesom ørerne som er flagrende og næsten umulige at skelne fra resten af pelsen.

Shih Tzu’s pels findes i alle farver og kombinationer. Hunderacen har store, mørke skinnende, runde øjne og hår over dem, som ofte er sat op. Den har en kort snude. En voksen Shih Tzu ligger på 20-28 cm høj ved skuldrene, og vejer 4-8 kg.

Shih Tzu er en livlig, udadvendt, kærlig følgesvend. En Shih Tzu er en legesyg kærlig lille hund. Racen er loyal, sød og legesyg. Du kan drille og prikke til den, selv når du plejer den.

Shih Tzu’s motionsbehov

Shih Tzu hunderacen kræver minimal motion. Det er en god hund for folk, som bor i lejlighed, da den helt sikkert er avlet til at leve indendørs. Men det betyder ikke, at en Shih Tzu ikke vil være lykkelig i et hjem med en have eller en gård.

De korte perioder af daglig motion er nødvendig for Shih Tzu fordi hunden er aktiv og har brug for at forbruge den energi. At lade Shih Tzu have en daglig træningssession, uanset om det er indendørs eller udendørs, kan også hjælpe med at forhindre dårlig adfærd, som generende gøen.

Relevante produkter