Australian Shepherd

En Australian Shepherd er en fantastisk smuk og intelligent hund, der med rollen som hyrdehund har nogle stærke hyrde- og vogterinstinkter. Den australske hyrdehund er en fantastisk makker, som er venlig, tålmodig og intelligent, og som også er velegnet som en familiehund, hvor børn også er en del af husstanden. Den er lærenem og reagerer særdeles positivt på al indlæring og træning, der gør det både sjovt og nemt at have Australian Shepherd-hvalpe, der skal opdrages og blive til de skønneste hunde.

Typisk bliver en hanhund 51-58 cm høj og tæver en smule mindre med en højde på 46-53 cm. En Australian Shepherds vægt ligger mellem 16-32 kilo, og her får du typisk 10-12 gode år med en fantastisk hund.


Australian Shepherd som familiehund

Er du på udkig efter en god familiehund, skal du ikke lade dig skræmme af, at der her er tale om en australsk hyrdehund. Racen er særligt opmærksom på familiens medlemmer, og grundet hyrdeinstinktet vil den altid sørge for, at hele familien er samlet.

Som familiehund er den tålmodig over for børn og en sand beskytterhund. Til gengæld har den brug for aktivitet, så den kan komme af med sin energi, der ellers kan resultere i uheldige adfærdsmønstre. Her kan hundetræning og aktivitetslegetøj være en god måde at holde hunden beskæftiget på, hvis familien ikke er hjemme, eller hunden har brug for ekstra stimulering i løbet af dagen.

Samtidig er en Australian Shepherd en social og kontaktsøgende hund, der elsker at være tæt på familien. Den opfanger hurtigt stemningen i rummet, der gør den tilpasningsdygtig til både store og små familier.


En nem hund at træne

En Australian Shepherd er en helt perfekt hund, hvis du drømmer om en lydig og flittig hunderace, der elsker timevis af træning og udfordringer. Racens høje intelligensniveau og flittighed er med til at sikre, at den lærer utrolig nemt, og at den nemt kan udføre svære øvelser og bruges til at udføre en række opgaver.

Gennem træning kan du også effektivt stimulere racen, der har et forholdsvist højt aktivitetsniveau. Du kan lære din hund tricks og være med til at ændre dens adfærd, så den passer ind i familien.

Australian Shepherd og farver: en smuk og unik pels

Når det kommer til farver og pels, har racen et yderst smukt udtryk med en ultrablød pels. Den kan have mange forskellige udtryk alt efter farven på pels og øjne, og typisk har de en flerfarvet pels, der har aftegninger. De klassiske farvenuancer er grå, sort, hvid og rød/karamel, og de kan komme med både brune og blå øjne.

Pelsen er fantastisk blød, og her er der brug for en moderat pelspleje, som det gælder for langt de fleste hunderacer. Det kræver børstning af pelsen én gang om ugen, og det kan være godt at investere i en god hundebørste, som effektivt fjerner hårklumper, løse hår og døde hår. En australsk hyrdehund fælder også mere i nogle perioder, som er betinget af årstiden. Pelsen består nemlig af en underuld, der har det med at falde af i totter, når din hund fælder.

Når du skal børste din hund, skal du være opmærksom på underulden og samtidig også være lidt ekstra forsigtig omkring ørerne, hvor de fine hår kræver blid og skånsom pleje.


En sund hunderace med få klassiske helbredsudfordringer

Når det kommer til en Australian Shepherd og sygdomme, har vi generelt set med en sund og stærk hund at gøre. Dog er de eksponeret for nogle af de klassiske helbredsproblemer, som vi finder hos en lang række af hunderacer. Dette drejer sig blandt andet om hofteledsdysplasi, arvelige øjensygdomme og albuedysplasi. Heldigvis er det ikke noget stort og udbredt problem blandt racen.

I forhold til øjensygdomme er det typisk grå stær, som nogle af hundene oplever at udvikle gennem årene. Derfor er det godt at sikre sig, at hundens forældre er fri for disse helbredsproblemer.

For at passe bedst muligt på din Australian Shepherd er det en god idé at skåne den for hårde stigninger i form af trapper, og du bør samtidig vente med krævende motion, indtil den er blevet fuldvoksen.

Husk det rette foder til din Australian Shepherd-hvalp og fuldvoksne hund

Når du skal vælge foder til din Australian Shepherd, er det vigtigt at vælge det rette foder – både når den er hvalp, og når den er fuldvoksen. Alle hunde har brug for god næring, og når det kommer til denne race, kan der være brug for foder med ekstra energi, hvis den er meget aktiv.

Du vælger foder ud fra dens størrelse og aktivitetsniveau, og du kan med fordel vælge højenergifoder til denne race. Derudover skal du finde nogle godbidder, som gør det nemmere for dig at træne med din hund.

Her får du altså en fantastisk familiehund, der er intelligent og tålmodig. Men du skal også være forberedt på en hund, der kræver en masse træning for at sikre den rette adfærd, og den har brug for kontinuerlig aktivering gennem hele livet.

Relevante produkter