Berner Sennen

Alt, du skal vide om Berner Sennen

Berner Sennenhund er en loyal, overbærende og godmodig hund, der er perfekt til børnefamilier eller folk, der har brug for en kammerat til hyggen i hjemmet eller en god tur i skoven. Berner Sennen er en stor trefarvet hund med en flot halvlang pels, der kan være glat eller krøllet.

Berner Sennen-hvalpe er ret store på trods af, at de ikke er gamle, fordi hunderacen generelt set er ret stor, men de er ikke til at stå for.

Generelt er hunderacen venlig over for fremmede og bekendte. Racen betragtes som en selskabshund, og det kan helt klart mærkes, når man mærker varmen i de søde øjne, der bare vil lege og slappe af i selskab med andre.

Hvor stammer Berner Sennenhunden oprindeligt fra?

Berner Sennen er en af de ældste hunderacer, vi kender til i dag. Der er historier om, at de har ledsaget romerne i deres indtog i Europa. Hunderacen har altså fulgt mennesker i meget lang tid, og de har hjulpet forskellige stammer i folkevandringer i gamle tider, hvilket har givet hunderacen en forstående og udadvendt måde at være på.

Den hund, vi i dag kender som Berner Sennen, stammer fra Schweiz, og de blev indtil midten af 1800-tallet mest brugt på gårde i Europa.

Hvad er Berner Sennenhundens behov og aktivitetsniveau?

Hunden har godt af at komme ud og opleve naturen. Den elsker at komme udenfor, hvor den kan lege og gå på opdagelse.

Hunden er generelt set meget aktiv og kræver en del beskæftigelse. Den foretrækker gåture frem for løbeture. En voksen Berner Sennenhund indpasser sit aktivitetsniveau efter familien.

Det er en god idé at anskaffe sig noget legetøj til hunden, så man kan holde hunden aktiv og stimuleret.

Hvor stor kan en Berner Sennen blive?

Hunderacen er blandt de største racer, der er. En voksen Berner Sennens vægt vil typisk ligge mellem 40-44 kg. Man kan føle sig tryg, når man er i selskab med en stor hund, der elsker at spise et godt måltid.

Hanner vil typisk være ca. 64-70 cm høje, hvor tæver typisk vil være ca. 58-66 cm høje. Det er vigtigt at overveje, om man vil have en stor eller mellemstor hund, da de store hunde selvfølgelig spiser mere og typisk vil kræve mere aktivitet.

Sådan er Berner Sennen

Hunden bliver oftest beskrevet som selvsikker og venlig over for enhver. De er gode til børn, fordi de udviser stor tålmodighed og sjældent lader temperamentet løbe afsted med dem. Eftersom de har været med på gårde, kan de være vagtsomme, men det ville være synd at kalde dem for opmærksomme. De er meget afslappede af natur og har et roligt væsen, når de ikke leger.

Det er en stor hund, som kræver, at man tager sig godt af den i forhold til mad og aktivitet, da den kræver en smule mere end mange andre hunde, men det belønnes af den kærlige loyalitet og hengivenhed, som er typisk for en Berner Sennen, der elsker at være sammen med familien.

Den karakteristiske varme rødbrune mund og hals er en indikator for, hvor varmt et hjerte Berner Sennen har.

Pels og pleje

Hunderacen er som regel sort med en glans af hvid og en varm brun farve ned langs halsen. De har en meget stor og tyk pels, som kræver, at man plejer pelsen med kam, børste og shampoo. Det kommer sig helt naturligt at give hunden et bad, når I har været ude på en gåtur, og den har fået beskidte poter.

Hunden har en stor pels for at beskytte mod vind og vejr, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde pelsen ved lige. Hunderacen kan fælde meget, men det kan afhjælpes, når du trimmer og plejer hundens pels.

Gode råd til kosten

Hunde kræver forskelligt mad alt efter størrelse, vægt, alder og sommetider race. Derfor er det vigtigt, at du giver din hund den rigtige mad. Vi har gjort det nemt for dig her hos Petlux, fordi vi selv holder meget af kæledyr og ved, hvor vigtige de kan være for familien.

Du kan med fordel vælge et af de populære mærker som MUSH, Acana eller Orijen, der har udviklet hundefoder til store voksne hunde. De har taget hånd om alt det tekniske, så du kan være sikker på, at din hund får en god, sund og nærende kost.

Du skal ikke være bange for, at din Berner Sennen spiser for lidt. Tværtimod elsker de et godt måltid og kan blive overvægtige, hvis de ikke får nok motion og for meget mad, men det er sjældent, at det sker, fordi de er meget aktive af natur.

Vi håber, at du finder det rigtige til din hund i vores store udvalg af de bedste produkter på markedet. Hunden er menneskets bedste ven.

Vi ved, at hunden kan betyde utroligt meget for familien, og derfor har vi gjort det nemt at finde det helt rigtige til din hund. Tag et kig omkring på vores hjemmeside, og se, om du ikke kan finde alt, hvad din hund har brug for!

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter