Beagle

 

Alt, der er værd at vide om en beagle

Beaglehunderacen bliver meget ofte associeret med jagthunde og er da også en klassisk sporhund, der styres ekstremt meget af sin næse og lugtesans. Det er årsagen til, at den netop er så god som jagthund. Men det er også en meget venlig hund, som derfor også er god i familier med børn, hvor dens tolerante natur passer godt med menneskelige legekammerater.

Selvom den godt kan finde på at gø en gang imellem, er det ikke, fordi den er skræmmende eller aggressiv. Faktisk er den særdeles venlig og socialt anlagt med sin familie, og den er ikke bange for fremmede. Det eneste, der kan lede den på vildspor, er dens næse. Derfor kan det være en god idé at indhegne jeres have eller gård, for når først en beagle har fået færten af noget, vil den følge den fært uden tanke for meget andet.

Jagthundens oprindelse

Beaglehunden stammer oprindeligt fra England, hvor den blev opdrættet som jagthund. Hundens ekstraordinære lugtesans og virkelig gode sporingsinstinkter var grundlaget for, at den i større og større grad blev avlet til jagtselskaber. Det var i særdeleshed i 1800-tallet, at flere og flere af denne hunderace blev brugt i jagtregi. I løbet af avlsperioden blev enkelte franske jagthunde også en del af blandingen, hvoraf det siges, at beaglen har sit navn. Der er dog uenigheder om, hvorvidt navnet stammer fra et keltisk ord for ’lille’, eller om det stammer fra et fransk ord for ’åben eller højlydt mund’.

I dag bruges beaglehunden stadig til jagt, når der er sæson for kaniner, harer og nogle gange hjorte. Med derudover er det en særdeles velopdragen selskabshund, når bare du sørger for, at den får den rette træning allerede fra hvalpestadiet.

Træning af din beagle

Beaglehvalpens natur lægger op til, at der dagligt er behov for en god og stimulerende aktivitet. Du kan med fordel begynde at træne din beaglehvalp meget tidligt og på den måde skabe det bedste forhold mellem dig og din hund. Det et vigtigt, at du sørger for at rose din beagle, og at den får god mulighed for at bruge sin næse. Hvis den ikke får lov til at bruge sin næse nok, kan den ende med at blive destruktiv af ren kedsomhed. Hvis du vil garantere det gode humør hos din jagthund, er det bare om at udnytte træningen til sporingslege.

Hvor gammel bliver en sådan en hund i din familie, tænker du måske. Med den rette træning og kost kan du godt se frem til tæt på 15 gode år sammen med din tro følgesvend. Du må dog også være forberedt på, at det første år kommer til at gå med at træne din beaglehvalp til at blive renlig. Når det gælder al slags træning med en beagle, er det heldigt at beaglehunde er utroligt glade for mad. Du kan derfor roligt indarbejde madbelønninger som en del af træningen. Du skal bare være opmærksom på, at den ikke spiser for meget, da den nok skal spise op, når der er serveret.

Hvor stor bliver en beaglehund?

En beagle bliver klassificeret som en mellemstor hund. Uanset om det er en han eller en hun, kan du forvente, at en voksen beaglehund bliver op til 40 cm høj og vejer et sted mellem otte og 14 kg. Det er altså ikke en lille hund, der kan tages med i håndtasken, men den er heller ikke kæmpestor. Det er også grunden til, at den egner sig særdeles godt til jagt.

Det er op til dig selv at sørge for, at din beagle ikke bliver overvægtig. Hundens størrelse afhænger helt og holdent af den kost, som du sørger for til den, og den mængde motion, du også er med til at tilbyde den. For hvis denne hund selv fik lov til at bestemme, ville den spise alt, hvad den kan få poterne i. Du skal derfor huske, at du ikke må efterlade noget mad uden opsyn. Ellers kan du hurtigt regne med, at din hund har lange poter. Især beaglehvalpe kan ikke finde ud af at stoppe med at spise, og det er derfor op til dig at passe på vægten hos din hund i hele dens levetid.

Den sociale og energiske hund

Det hænger muligvis sammen med deres baggrund som jagthunde, men beagler er enormt aktive hunde, der har brug for godt med motion dagligt. Du kan derfor se frem til mange gode gåture med din firbenede ven. Den kan også sagtens følge med på en kort vandretur eller en løbetur, hvis din hverdag indeholder disse. Du skal bare huske på, at din beagles sporingssans er stærk, og hvis du ikke har snor på den, vil den instinktivt jagte alt, som den får færten af.

Du kan godt lukke din beagle ud i baghaven fra tid til anden, men den vil helt klart trives allerbedst, når den får lov til at løbe med andre hunde. Temperamentet hos denne hunderace er ganske mildt, og den er også glad for andre hunde i større selskaber. Som en del af en gruppe elsker den at lege, og børnefamilier kan se frem til mange gode legetimer mellem hund og børn. For selvom en beaglehvalp kan være fyldt med energi, er den også blid over for sine legekammerater, selvom de også sagtens kan være stædige.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter