Hundetrimmer & udstyr til Bomuldshunde + Bichon Frisé & Havanaise

Komplet Guide Til Hundetrimmer & Udstyr Til Hundeklip & Pleje Af Bomuldshund, Bichon Frisé & Bichon Havanais

Guiden er også velegnet til hunde som Puddelhund, Lhasa Apso, nogle Shih Tzu hunde med fin underuld, Malteser, Cavalier King Charles, Shetland Sheepdog, Chihuahua, Gravhund, West highland white terrier (Westie) m.fl. med fine hår og tæt pels.

Pelsen hos Coton De Tuléar, Bichon Frisé og Bicon Havanais har mange ligheder, og er alle selskabshunde, som har ry for at være allergivenlige. Coton De Tuléar er også kendt under navnet Bomuldshund, da deres pels kan minde om bomuld, og navnet "Coton" betyder da også bomuld. Hårene er fine og pelsen tæt, og det kræver du ikke bare handler i blinde, når du skal købe hundetrimmer, klippeskær og andet plejeudstyr. Men disse racer har en pels, der efter vores mange årige erfaring med salg af trimme- og plejeudstyr til disse racer, vil kunne bruge det samme. Derfor har vi lavet en samlet komplet vejledning til disse hunderacer. Mulighederne er mange, men kombinationen af produkterne du vil finde i denne guide, er den mest solgte, og den vi har erfaring for, altid fungerer godt med disse racer, for at gøre det så simpelt som muligt for dig at vælge udstyr, hvis du ikke allerede har erfaring med andre mærker og produkter. 

Hvis du deltager på hundeshows og udstillinger, får du muligvis brug for lidt mere specialudstyr henad vejen for at forfine pelsen ekstra, men denne guide er lavet til dig, som i første gang bare gerne vil klippe og pleje din Bomuldshund, Bicon Frisé eller Havaneser hjemme på en god måde. 

Lad os komme i gang!

Klipning af Bichon Frisé

1. Hvilken hundetrimmer / klippemaskine skal jeg vælge til Bomuldshund, Bichon Frisé, Bichon Havanais?

Udvalget i trimmere til hunde er stort, men den vi sælger mest til disse 3 hunderacer, og som vi har erfaring for, fungerer godt med deres pels, er en Moser Max50 . Den leveres som standard med et klippeskær på 1 mm, som klipper tæt, og passer godt til pelsene på disse racer. Samtidig er Moser Max50 meget lydløs, så den passer godt til hunde, som ikke er begejstrede for nye, høje lyde omkring dem. 

2. Hvilke klippeskær skal jeg bruge til Bomuldshund, Bichon Frisé & Havanais?

Nogle vælger blot at bruge skæret på 1 mm, som følger med Moser Max50 model 1250 med en afstandskam uden på skæret i den længde, man gerne vil have pelsen i. Der følger 2 kamme med til Moser Max50 sættet på 6 & 13 mm. Hvis du vil have det længere, har vi både sæt og separate afstandskamme, der kan tilkøbes. Det kommer vi tilbage til! Mange vælger at tilkøbe et Oster skær 4F. Det klipper pelsen, og efterlader lige knap 10 mm pels uden brug af afstandskamme. Man kan fint klippe med standard skæret og en afstandskam uden på, men det er alt andet lige lettere at klippe direkte med et skær. Nogle bruger det konsekvent, når hunden trænger til at blive klippet, andre kombinerer det, og bruger Oster skær 4F et par gange om året, f.eks i foråret og om sommeren, når det er lunere, og samtidig får klippet hunden forholdsvist kort, og klippet filter og småknuder der måske er i pelsen væk. Så bruger de skæret, der følger med Moser Max50 med en afstandskam på i de længder man gerne vil have hunden i senere, til at holde en bestemt længde nogenlunde vedlige. 


Når det kommer til at trimme og klippe omkring poter, ansigt og steder der kan være svære at komme til med det brede skær, er der nogle der bruger en speciel saks, som bliver beskrevet lidt senere i artiklen, eller bruger et smallere skær og sætter på Moser Max50, et Oster 5/8 skær, som kun har en 2 cm klippebredde, og er nemmere at komme til med ved poter og ansigt.

3. Hvilke afstandskamme skal jeg bruge til Bomuldshund, Bichon Frisé og Havanais?

Du kan ikke sætte afstandskamme på Oster skær 4F, hvis du vælger at tilkøbe det, men du kan sætte kamme i mange forskellige længder uden på Moser skæret på 1 mm, som følger med Moser Max50. Vi anbefaler dette sæt med 8 afstandskamme i rustfrit stål fra Wahl, der lige som de fleste af vores Oster skær, er fuldt kompatibelt med Moser Max50 m.fl., hvor man kan skifte skæret til andre typer. Sættet indeholder 8 afstandsstykker mellem 3 og 25 mm. Vil du have pelsen længere end de 25 mm, har vi også denne Oster 32 mm kam, og denne Oster 50 mm kam. Som udgangspunkt anbefaler vi ikke mere end maksimum 25 mm afstandskam, når du klipper disse racer med så fin tæt pels. Det kan godt lade sig gøre at klippe længere, men når du trimmer med maskine i fin pels, jo højere du kommer op, jo mindre pres bliver der fra pels og ind til skæret, der skal klippe det af, så det kan tage lidt længere tid og træning, hvis du vælger disse løsninger. Hvis du vil lave bamseklip med de lange afstandskamme på 25, 32 og 50 mm, kan det hjælpe, at du har en karte eller børste du løfter pelsen med, mens du kører hen over det med trimmeren. 

4. Hvilket andet udstyr kan anbefales til pelspleje af Bomuldshund, Bichon Frisé og Havanais?

Ikke alt af dette udstyr er en absolut nødvendighed, for at komme i gang med at klippe hunden selv. Noget kan være nødvendigt for nogle, afhængigt af situationen, og andet kan gøre det til en mere komfortabel oplevelse for alle parter, når hunden skal klippes og plejes. 

A. Olie - Der følger olie med i sættet, når du køber en Moser Max50 til de første par gange. Ellers har vi både en stor flaske Oster olie med 112 ml, specielt produceret til klippeskær, så du har til de næste mange gange du skal klippe. Husk altid at smøre dine skær både før, under og efter du har klippet, så skæret er smurt mens du klipper, og også lige får et par dråber, når du er færdig og lægger trimmer og skær væk. På den måde bliver skæret ikke overophedet, når du klipper, og er velsmurt efter, til næste gang du skal klippe hunden, og holder sig skarpt længst muligt. 

B. Rensevæske til klippeskær - En nem måde at rengøre dine skær efter brug, er at benytte Wahl 4 i 1 Blade Care, som nemt løsner fedt og andet snavs der måtte have sat sig i skæret under arbejdet med at klippe hunden. Vi har også Oster Blade Wash, som har knap så mange smørende og rengørende komponenter som Wahl 4 i 1 Blade Care, men er et billigere alternativ, som også kan benyttes. 

C. Saks - Hvis du ikke allerede har en god saks til at klippe og studse de steder, hvor det kan være svært at komme til med en hundetrimmer så som ørerne, nogle steder i ansigtet og under poterne, kan vi anbefale denne saks med rundede spidser, en saks i meget høj kvalitet, og hvor du undgår at komme til at stikke hunden, hvis hoved eller krop bevæger sig lidt, når du er i gang. 

D. Trimmebord og arm med bånd til fastgørelse af hunden - Hvis du ikke allerede har et godt sted at klippe din Bomuldshund, Bichon Frisé/Havanais, kan vi anbefale lille trimmebord med skridsikker overflade, som har en perfekt størrelse til disse mindre hunderacer, og er nemt at folde sammen og lægge væk, når det ikke er i brug. Du kan tilkøbe en galge til trimmebordet, så du har helt styr på hunden, når du klipper og plejer, og stropper til halsbånd samt stropper til maven i den perfekte længde der passer til hundens størrelse, så hunden står så stille som muligt under arbejdet. 

E. Ekstra styling af pelsen - Hvis du allerede har noget erfaring med pelspleje på din hund, kan du overveje at kaste dig over lidt ekstra styling af pelsen med denne trimmesten, hvor du har mulighed for at gå mere i detaljer med udformningen af pelsen. 

F. Shampoo & balsam til vask - Pelsene på Coton De Tuléar, Bichon Frisé og Bichon Havanais er typisk helt hvide, eller indeholder mest hvid pels. Derfor anbefaler vi denne White Snow specialshampoo til hvide pelse fra Biogance, som er fremstillet, så hvide pelse kan holde sin naturlige hvide farve bedst muligt. Hvis du kombinerer denne shampoo med Biogance Gliss balsam, vil din hund få en hvid, blød og strålende pels. Husk dog, at du ikke bør klippe din hund med maskine, før pelsen er helt tør, så vent en dag eller 2 efter du har vasket. Ellers vil der stadig være fugt tilbage i pelsen, og den vil være for blød til at få det bedste resultat ud af dit arbejde. For at speede tørring af pelsen op, kan du enten bruge nogle gode håndklæder du allerede har, eller du kan købe en hårtørrer, specielle håndklæder til hunde med høj absorbering, eller bruge en badekåbe som også absorberer vandet fra hundens pels. Et bad ca. hver 2. uge efterfulgt af børstning, vil typisk være nok, til at pelsen hos disse 3 racer holder sig pæn og uden knuder og for meget filter. Bruger du føntørrer, så børst hårene mens du gør det, det vil give pelsen det æneste fyld. Bad aldrig hunden hvis der er knuder i pelsen. Det får dem bare til at blive endnu hårdere. Få dem opløst med sprayen længere nede i teksten mens pelsen er tør, få dem trevlet op, og vær tålmodig!  

G. Negleklip - Det er altid en god vane, at undersøge hundens poter og negle, når du er i gang med at trimme og pleje alligevel. Hvis ikke hunden får meget motion på grove overflader, vil de med tiden vokse mere end hunden kan slide dem ned naturligt. Her kan vi anbefale en Moser negletrimmer, hvor du selv kan slibe neglene en smule ad gangen, og undgå at komme til at komme for langt ind, så neglen kommer til at bløde, og bliver øm. Er du mere til en almindelig negleklipper, kan denne negle saks anbefales, men klip kun spidserne, og pas på du ikke klipper for langt ind. 

H. Potevoks og Hot Spot creme til pleje af trædepuder og små sår - Når du er i gang, så tag et kig på hundens trædepuder. Specielt når vejret er koldt. Er de meget hårde eller har fået små sprækker, kan du forebygge eller behandle det med Natural Dog Company potevoks. Voksen sørger for at holde trædepuderne bløde og fleksible. Er der steder på din Coton eller Bichon, hvor der er opstået små sår af den ene eller anden grund, vil Biogance Repairing Hot Spot creme være effektivt til behandling og hurtig heling. 

I. Problemer med tårestriber ved øjne og/eller misfarvninger ved skæg m.m? - Hunderacer som Coton De Tuléar, Bichon Frisé og Havanesere kan ofte have problemer med rødbrune tårepletter, striber og misfarvninger ved øjne og skæg. Dette kan du behandle på 3-5 uger med Angels´Eyes Natural, som er et naturprodukt, der effektivt, og uden bivirkninger, bekæmper dette, så den nye pels der efterfølgende vokser ud, vil være hvidt som resten af hunden. 

J. Jeg vil hellere have en ledningsfri trådløs hundetrimmer! - Ok, you got it. Her har vi også gode løsninger. Trådløse hundetrimmere med opladelige akku batterier i samme kaliber som Moser Max50 med ledning, vil altid være noget dyrere. Til gengæld er det lidt mere fleksibelt og komfortabelt. Her kan Oster Pro3000i anbefales. Dens motor har lignende kraft, og du har mulighed for at skifte skær på den, som det passer dig. Som standard leveres den uden skær, så vi anbefaler, du får et Oster skær 10, som ca. svarer til det skær der følger med Moser Max50, og passer godt til Coton De Tuléars, Bichon Frisés og Bichon Havanais's pelse. Bortset fra det, kan du bare følge resten af guiden med hensyn til pleje- og trimmeudstyr. Et billigere trådløst alternativ kan være en Oster Pro600i. På denne trimmer kan skæret justeres mellem 0.25 - 2.4 mm. Hvis du sørger for at holde pelsen filterfri og uproblematisk at trimme, kan du fint bruge denne trimmer. Problemet kan i nogle tilfælde være, at Oster Pro600i har mindre motorkraft end både Oster Pro3000i og Moser Max50, og du har ikke mulighed for at få andre typer skær til denne trimmer, så den har færre muligheder end de 2 andre hundetrimmere. 

K. Problemer med filtret pels og/eller knuder, hvad gør jeg? - I sjældne tilfælde kan knuderne være så hårde og store, at de ligefrem er groet fast sammen med hundens skind. I de tilfælde kan det være nødvendigt med en bedøvelse hos dyrlægen for at få dem fjernet. Langt de fleste gange, er det dog ikke så slemt. Hvis der er lidt pels tilbage under knuderne, kan du enten klippe dem af med en saks, inden du begynder at trimme hunden, eller bruge den købte hundetrimmer, og klippe dem af, før du går over resten af pelsen. Du vil typisk, kunne trimme knuderne af med standard skæret på 1 mm til Moser Max50, eller Oster skær 10, hvis du har købt det til en trådløs. Er der minimalt med pels under knuderne, kan et Oster skær 40 være en fordel, som er det fineste skær vi har, og klipper helt nede i 0.25 mm højde. Hvis knuderne og evt. filtret pels endnu ikke er blevet så hårde, kan du få dem trævlet op ved hjælp af Biogance Xtra Liss. Spray, og lad det sidde nogle minutter, så det bliver blødgjort. Derefter kan du bruge en filterknuser til at få trevlet det op, og derefter rede det godt ud med en god børste. 

L. Tandbørstning, tandsten & plak - Petosan er førende inden for udstyr til tandbørstning hos hunde. Til dette kan dette Petosan kit med tandbørste og pasta anbefales. Har din hund problemer med plak og tandsten, er det noget der først skal fjernes hos dyrlægen. Derefter kan du bruge Plaque Off, som er et effektivt naturligt produkt, som sørger for, der ikke opstår plak, tandsten og dårlig ånde i hundens mund. Men det kan ikke fjerne eksisterende tandsten. 

M. Børster og kamme - Vi har et stort udvalg i børster og kamme, og det kan være svært at pege 1 bestemt ud, men vælg en strigle eller børste med tætte tænder, som kan komme godt ned mellem de mange tynde hår der findes på Coton De Tuléar, Bichon Frisé og Bichon Havanais.

N. Påklædning til hundeklip & pleje - Du kan selvfølgelig sagtens vælge at finde nogle gamle klude derhjemme, når du skal i gang med plejen af hunden. Ellers kan du vælge et smart forklæde fyldt med hunde, som beskytter både trøje og bukser mod snavs. 

Vi har her prøvet at dække området omkring pleje af Coton De Tuléar, Bichon Frisé & Bichon Havanais. Guiden vil også kunne bruges til hunde som Cavalier King Charles, Malteser og andre hunde med fine hår og tæt pels. Har du spørgsmål til produkter eller pleje, eller der er ting du mener vi har misset i denne guide, er du velkommen til at kontakte kundeservice på mail@petlux.dk eller ringe på telefon +45 71 71 65 71. 

Relevante produkter