Border Collie

Border Collie

Border Collien er en af de mest intelligente hunderacer, som findes, og er den perfekte race til dem, som i forvejen har en aktiv livsstil, og som ønsker at dele den med deres bedste ven. Den fantastiske hunderace kommer fra grænselandet i Skotland, Wales og England, hvor den blev fremavlet til at kunne hyrde får. På grund af det store arbejde, som er lagt i at fremavle gode samarbejdsevner til et krævende job, anses den i dag for at være den bedste hyrdehunderace i verden. Racen bliver omkring 53 cm høj og vejer mellem 14-22 kg. En han vil oftest veje mest, og så bliver de typisk mellem 10 og 14 år.

Border Collien er en hund, som kræver disciplin og ikke mindst sjov aktivering

Border Collien en utrolig kløgtig hund, som nyder at blive aktiveret både fysisk, men også mentalt. Denne race er en intelligent arbejdshunds og er den perfekte makker til lange løbeture, agility eller anden fysisk aktivitet, som skal dyrkes hver dag for at have en glad og tilfreds hund. Border Collien er utrolig nysgerrig og lærenem, og derfor vil udfordrende aktiveringslegetøj være uundværligt hundetilbehør til denne race.

Border Colliens hyrde- og beskytterinstinkter, som er fremavlet siden 1700-tallet, kommer til udtryk i dens væremåde, og den bør derfor socialiseres og trænes fra helt lille hvalp af. Socialiseringen er en vigtig del af Border Colliens træning, da den ellers kan komme til at være utroligt sky over for ufarlige fremmede mennesker og dyr. Derudover kan den, hvis ikke den trænes konsekvent, have en tendens til at nappe efter fremmede mennesker eller dyrs ankler, som var de får, som den skal hyrde.

Border Collien beskytter sit territorium og ikke mindst sin familie og er derfor en glimrende vagthund. Denne utroligt aktive race hører ofte ikke hjemme i lejlighed, og den skal have mulighed for at kunne komme ud at motionere hver dag. Den elsker åbne vider.

Border Colliens pelspleje

Hunderacens pelslængde kan variere, og den findes i mange forskellige farver og farvekombinationer. Den kan have en kort og glat pels på ca. 2-3 cm, og den kan have en grovere og længere pels på ca. 8 cm. Border Collien med den lange pels vil ofte have en rigtig flot manke og halepels, og dens pels kræver ikke megen pelspleje. Med en tættekam eller strigle kan du let holde pelsen fri for filtre, hvis du børster den en gang om ugen.

Færdes du og din hund ofte ude i natur som skov eller steder med højt græs kan det være en god idé at tjekke hundens pels for utøj. Derudover vil det med en race som denne, som elsker at være udenfor, også være en rigtig god idé at tilvænne den at komme i bad fra hvalp af. Denne hund elsker nemlig al slags vejr, og efter en god løbetur i mudderet vil den skulle i bad. Her er det vigtigt, at du finder en hundeshampoo, som passer til din hunds pelsbehov.

Border Collien har særlige egenskaber og et helt unikt blik

Border Collien elsker at være tæt på sin ejer og vil oftest være at finde inden for to meter – også når du er på toilet. Ud over at være en fast følgesvend gennem tykt og tyndt, har denne hunderace et helt særligt blik. Den er nemlig avlet til at hyrde får, hvilket den gør med et stirrende og intenst blik. Dette blik vil for nogle mennesker og især hunde virke intimiderende, hvilket man også skal have med i sine overvejelser, hvis man ønsker at anskaffe sig denne race.

Aktiveringslegetøj, som egner sig til aktive hunde

En aktiv race som denne vil altid nyde at løbe efter en bold og på den måde få brændt energi af. Men det er også vigtigt, at den får lov til at udnytte sin høje intelligens på en produktiv måde. Derfor bør du finde aktiveringslegetøj i forskellige udgaver og sværhedsgrader. En Border Collie vil hurtigt kunne finde hoved og hale i den opgave, den bliver stillet, og du bør derfor se efter hundelegetøj og aktiveringslegetøj til hunde, som har en forholdsvis høj sværhedsgrad.

Vælg det rette hundefoder til din Border Collie

Når du skal vælge hundefoder til din Border Collie, er det meget vigtigt at vælge et foder, som dækker alle hundens behov for ernæring. Særligt skal du være opmærksom på, at hvalpen fodres korrekt og med det rette hundefoder det første år, da dette kan have betydning for, om den senere udvikler eventuelle sygdomme i sine led. Du skal derfor være opmærksom på at vælge hundefoder, som passer til din hunds størrelse og ikke mindst dens aktivitetsniveau.

Eftersom at denne hund er en ekstremt aktiv race, bør du overveje, om du skal vælge et højenergifoder, som kan dække dens ernæringsbehov. Derudover responderer den ligesom alle andre hunde meget positivt på rosende ord og lækre godbidder. Netop fordi denne race kræver så meget træning, vil det være en god idé at vælge træningsgodbidder eller fedtfattige godbidder.

Husk, at når du skal vælge en hunderace, så skal dens aktivitetsniveau samt mentalitet passe ind i din hverdag. Det er derfor altid en god idé at undersøge racen og dens behov, før du tager en beslutning.

Relevante produkter