Border Terrier

De vigtigste ting at vide om border terrier

Er I på udkig efter et nyt medlem af familien? Måske bør I overveje en border terrier, som er en særdeles glad og charmerende hund, der vil passe ind i enhver familie. Som stort set alle terrier-racer har den været brugt som jagthund, men nu til dags kan den mest af alt betegnes som en gårdhund, der kan jage en rotte eller mus væk. Det selskabelige humør hos en border terrier gør, at den holder sig tæt til sin familie og sine mennesker.

Hvor kommer border terrieren fra?

Langt de fleste terrier-racer kan spores tilbage til England. I sin tid blev de små jagthunde avlet med henblik på at jagte ræve i området, som grænsede mellem England og Skotland. Den præcise oprindelse for denne race er dog ukendt, men eftersom en border terrier er lille nok til at kunne følge efter en ræv i sin hule, kan det antages, at den har sin oprindelse fra gamle rævejagte. Den lille border terrier er også stærk nok til at modstå en grævling, hvis sådan en skulle gemme sig, og alligevel er den hurtig nok til at kunne følge med jægernes heste. Selv hvis en border terrier er med som jagthund i dag uden hest, kan man genkende det aktive niveau i den lille hund.

Den lille, men meget aktive border terrier

Selv en border terrier-hvalp vil være særdeles aktiv, og du skal under ingen omstændigheder lade dig snyde af dens størrelse. Den har jagtinstinktet, som også betyder en større selvstændighed, der kan gøre det svært at kalde den tilbage, når først den har fået færten af noget. Det er vigtigt at tage dette med til efterretning, når I skal begynde på hundetræning med jeres border terrier.

Selvom det er en lille hund, har den brug for overraskende meget motion med afveksling. Det er blandt andet derfor, at den er god at have med på jagt. Den kan også være en god gårdhund, hvor den kan få lov til at jage mus eller rotter fra tid til anden. Den har behov for at være beskæftiget dagligt, og den har behov for tæt kontakt med sine mennesker, som den knytter sig stærkt til. Hvis disse behov ikke bliver indfriet, kan det resultere i en rastløs hund. Generelt set er en border terrier en god familiehund, da den også er rigtig glad for børn. For alle parters skyld vil det være en god ide for børn og voksne i familien at træne agility med jeres nye border terrier-hvalp. Lydighedstræning vil gavne begge parter i sidste ende og styrke forholdet mellem hund og familie.

Hvor stor bliver en border terrier?

Racen tilhører en lille hunderace, og du kan derfor forvente, at den kun vil vokse sig til en højde på omkring 25-28 cm. Den vil heller ikke komme til at veje meget mere end 6-7 kg, hvis du sørger for det rette foder til den. Hvis du sørger for den rette motion og kost, kan du forvente, at den forbliver en del af jeres familie i næsten 14 år. Især kosten skal I være opmærksomme på, eftersom en border terrier kan være mere madglad end andre hunde. Derfor bør I passe på, hvad I fodrer jeres border terrier med, så I ikke ender med en overvægtig hund.

Sådan plejer du pelsen på din border terrier

Racen har en meget grov pels, som kan virke ru ved første øjekast. Dette skyldes, at pelsen er mere vandtæt end pelsen hos andre hunde, hvilket kan regnes tilbage til det oprindelige formål om at være med på jagt i al slags vejr. I modsætning til mange andre terrier-racer behøver den ikke at blive trimmet nær så mange gange om året. Du kan nøjes med at trimme den tre eller fire gange i løbet af et år, men faktisk gør den selv opmærksom på, når pelsen trænger til at blive trimmet. Det er kun, når pelsen trænger til at blive trimmet, at den fælder. Derfor vil pelsen stadig have godt af at blive børstet med jævne mellemrum for at forblive flot. De mest gængse farver er rød, gråsprængt eller en variation af tan.

Har en border terrier temperament?

Generelt kan det siges, at denne race har et temperament, hvilket hænger sammen med, at den også er stædig, men stadig yderst intelligent. Det er endnu en god grund til at begynde hundetræningen meget tidligt med jeres border terrier-hvalp, hvor den skal trænes med en fast og bestemt hånd. Det skal dog ikke være alt for fast en hånd, da den kan opfatte dette som en truende handling og altså stå imod. Der skal findes en balance, og hvis I lykkes med det, vil I opdage, at jeres hund bliver særdeles omgængelig. I vil også hurtigt opdage, at den er yderst loyal over for sin familie, når den vokser sig tæt på dem. Den vil altid beskytte sin familie som det første og til det sidste.

På trods af dens størrelse er den ikke bange for særlig meget. Det gælder også for hunde, der er større end den selv. Den er heller ikke bange for at gø for at gøre opmærksom på noget. Dette stammer tilbage fra det oprindelige avl, hvor den blev brugt til jagt. Dens gøen er dog ikke så gennemtrængende i dag sammenlignet med år tilbage.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter