Dværgschnauzer

Det du skal vide om en dværgschnauzer

En dværgschnauzer er en lille, kraftig og hyggelig hund med et elegant udseende. Oprindeligt var den en gårdhund, som kunne jage skadedyr og holde familiens ejendom sikker. I slutningen af det 18. århundrede optrådte en dværghund af racen schnauzer, som efterhånden var blevet for stor og dyr at fodre.

Dværgschnauzeren er en energisk og sød hund, som kan passe ind i alle slags familier. Den er generelt meget intelligent og bliver brugt til hundesport og konkurrencer.

Hvor er dværgschnauzeren oprindeligt fra?

Racen stammer oprindeligt fra Tyskland, men selve dværgschnauzeren er først dokumenteret set i nærheden af Frankfurt am Main, hvor schnauzeren var en meget udbredt hunderace.

Hunderacen var meget populær på gårde og landejendomme, hvor den kunne bruges som hyrde og beskytter af ejendommen. Hunderacen er aktiv og derfor velegnet til udendørs aktiviteter. I dag er den mere afbalanceret og meget loyal og venlig over for fremmede.

Hvad er dværgschnauzerens behov og aktivitetsniveau?

Ønsker du en familiehund, som ikke er alt for stor? Så er dværgschnauzeren et oplagt valg, da hunden er opmærksom på sine omgivelser og ganske lærenem. Alle hunde har brug for at blive luftet et par gange om dagen.

Mange kommer til at holde af de daglige gåture med deres hund, som kan give hverdagen et frisk pust. Dværgschnauzeren er helt klart en hunderace, som kan give hjemmet en hyggelig stemning. Ligesom alle andre hunde har den et behov for at blive luftet, og det er en god idé at anskaffe sig legetøj til hunde, som kan holde hunden aktiv og stimuleret.

Hvor stor kan dværgschnauzeren blive?

Dværgschnauzerhvalpe er meget små, da hunderacen er en af de mindre af slagsen. Det kan være belejligt i mange sammenhænge. De vil typisk være ca. 30-35 cm i højden. En voksen dværgschnauzer vejer mellem 4-8 kg.

Den er med andre ord ikke en stor hund. Det er derfor nemt at have hunden med sig i bil eller på gåtur, da den ikke løber afsted med en.

Dværgschnauzeren har fem forskellige farver

Man forbinder racen med en hvid og lille hund. Det er også meget almindeligt, at pelsen er hvid eller sort. Man kan også få en dværgschnauzer, som er sølv- eller saltfarvet. Sommetider kalder man farven på dværgschnauzerens pels for peberfarvet.

Sådan er dværgschnauzeren

Generelt set har racen en stor personlighed. Den bliver ofte beskrevet som klog, loyal, glad og kærlig. Mange elsker hunderacen for den opmærksomhed og hengivenhed, som er typisk for en dværgschnauzer.

De er normalt meget nysgerrige og lærenemme. Hvis man ønsker sig en hund, der er nem at opdrage, er den lille hund et oplagt valg. Den er god til at lære tricks, og den vil typisk adlyde.

Hunderacen er beskyttende og elsker selskab, når der skal slappes af. Det er derfor vigtigt med et godt sted, hvor hunden kan slappe af i nærheden af familien. En god hundeseng kan give din hund et sted, som er dens eget.

Dværgschnauzerens pels

Hunderacens pels er som regel tyk ved det yderste lag, og den fælder ikke nær så meget som andre hunde. Med en god pleje af hundens pels kan man næsten helt undgå, at hunden fælder. Det anbefales, at man trimmer og plejer hundens pels mindst fire gange om året for at holde pelsen fri fra snavs og tykke knuder.

Sørg for at bruge en kam eller en børste et par gange om ugen for at undgå knuder i pelsen, som kan være til gene for hunden. Det er vigtigt at kigge efter knuder ved armhuler. Overordnet set er det fint, at hunden har længere pels ved ansigtet og benene, så den kan holde varmen, men det er vigtigt at holde ørene fri.

Gode råd til dværgschnauzerens kost

Kost er er nøglen til et godt og sundt liv, og det gælder også for hunde. Man inddeler som regel hundekost efter størrelse, vægt og nogle gange race. Eftersom dværgschnauzeren er en lille hunderace, er det vigtigt, at man tilpasser kosten efter denne størrelse.

Mængden af mad afhænger selvfølgelig også af, hvor aktiv din hund er. Hvis din hund fx deltager i konkurrencer, er det endnu vigtigere, at den får det rigtige at spise, så den kan være frisk og have en flot pels.

Her hos Petlux holder vi selv meget af kæledyr, og vi har derfor udvalgt et sortiment af de bedste produkter på markedet, så du kan finde det helt rigtige foder til din hund. Der vil følge en kostvejledning med vores produkter, så du kan se, hvor meget du skal give hunden, alt efter hvor meget den vejer. Vi har også produkter til hundehvalpe og voksne hunde, som du kan finde på vores hjemmeside.

Vi ønsker dig og din hund det bedste, så gå på opdagelse på vores hjemmeside, og se om du kan finde det bedste til din hund!

Relevante produkter