Cockerspaniel

Det, du skal vide om de engelske cockerspaniel-hvalpe og voksne

Trænger I til en ven i huset, der bringer livsglæde og energi? Så er en engelsk cockerspaniel-hvalp et oplagt valg for jer. Det er en god idé at få en hundehvalp, hvis man gerne vil have hund, fordi så bliver hunden en del af familien fra starten af. En engelsk cockerspaniel-hvalp er generelt set venlig over for fremmede og hengiven til familien.

Engelsk cockerspaniel-hvalpe kræver en del opmærksomhed, eftersom hunderacen ikke kan lide at være alene for længe. Det belønnes med en hund, der er meget hengiven og beskyttende over for familien, som den bliver en del af. Engelsk cockerspaniel-hvalpe er søde og små, og her kan I læse mere om hunderacen.

Hvor er den engelske cockerspaniel fra?

Der hersker en smule tvivl om racens oprindelse. Nogle mener, at den engelske cockerspaniel kommer fra England, hvor andre mener, at den stammer fra Spanien, Italien eller Frankrig. Der er tre typer af racen, hvor den ene klart stammer fra USA, og de to andre klart stammer fra Europa.

I slutningen af det 18. århundrede dukker navnet ’cocker’ op i England, og hunderacen får sit navn.

Hvad er den engelske cockerspaniels behov og aktivitetsniveau?

Den engelske cockerspaniel er oprindeligt en jagthund og har derfor et højt energiniveau, når det gælder jagt og udendørs leg. Derfor anbefales det at købe en engelsk cockerspaniel-hvalp, så I kan lære hunden op fra start, hvilket er vigtigt, hvis man vil have en lydig hund, der ikke farer afsted i tide og utide.

Den engelske cockerspaniel-hvalp er nem at have med at gøre og kan nemt passe ind i mange familier. Alt efter hvilken engelsk cockerspaniel-hvalp I får, kan der være forskelle i temperament og mentalitet, da hunderacen efter nogle år er blevet opdrættet som selskabshund.

Hunderacen er vagtsom og har jagtgener, og det kan betyde, at hunden har brug for leg og stimulering en gang om dagen. Her kan en række forskellige stykker hundelegetøj være en stor hjælp, så jeres firbenede ven bliver stimuleret på den rigtige måde i lang nok tid ad gangen.

Hvor stor bliver engelsk cockerspaniel-hvalpe, når de bliver voksne?

Hunderacen bliver betragtet som en mellemstor hund, hvor hannen kan blive helt op til mellem 39-41 cm. Tæven bliver som regel mellem 38-39 cm. høj. En fuldvoksen engelsk cockerspaniel vejer som regel mellem 12-14 kg.

Engelsk cockerspaniel-hvalpe er et rigtig godt valg for jer, der gerne vil have en loyal hund i mange år. Hunderacen bliver som regel mellem 12-15 år gammel.

En hunderace i mange farver

Når det kommer til, hvordan hunden ser ud, kan der være stor forskel på farven af pelsen. Mange engelske cockerspanieler er sorte, mens mange andre af racen er brune. De mange farver, en engelsk cockerspaniel kan have, skyldes de mange forskellige krydsninger, som hunderacen har været igennem. En engelsk cockerspaniel-hvalp kan godt have en lidt lysere pels generelt, men med god pleje af pelsen kan man holde pelsen blød og flot.

Sådan er en engelsk cockerspaniel-hvalp og voksen

En af de ting, som mange ejere af den søde hunderace har kært, er den konstant logrende hale. Selv engelsk cockerspaniel-hvalpe kan ikke holde halen i ro, og det er, fordi hunderacen er fuld af livsenergi og glæde. De kan være meget beslutsomme, når de er på jagt, og de vil typisk være på udkig efter fugle.

En engelsk cockerspaniel har brug for meget aktivitet. Hunderacen kan bedst lide at komme udenfor et sted, hvor der ikke er behov for en snor, så den kan komme rundt og snuse frit i naturen. En engelsk cockerspaniel-hvalp vil dog ikke have et helt lige så stort behov for at komme ud i den første stund.

Pels og pleje af hunden

Hunderacen har et stort behov for at få plejet pelsen. Det gælder især for de søde ører, der har lange lokker, som skal trimmes og holdes ved lige. Generelt nyder en engelsk cockerspaniel at blive trimmet og passet, så det burde være en nem og hyggelig rutine at tage kammen igennem pelsen.

Pelsen er blød og silkeagtig. Pelsen bliver sjældent krøllet og knudret, men det er en god idé at vænne din engelske cockerspaniel-hvalp til at blive trimmet og plejet. Det er især vigtigt at få fjernet hårene ved ørerne, da de er godt dækket til i forvejen.

Gode kostråd til hunderacen

Det er vigtigt, at du giver din hund en god kost fra start af. Hos Petlux holder vi selv utroligt meget af kæledyr, og vi har derfor et godt udvalg af de bedste foderprodukter på markedet til alle forskellige hunderacer.

Mange gange er det vigtigt, at hvalpe får kost lavet specielt til hvalpe. Ligeledes skal voksne hunde have en anden kost. Den bedste hundekost er baseret på alder, men man skelner også mellem race, størrelse og vægt. Vi har alle de bedste og mest populære mærker på markedet, så tag et kig omkring på vores hjemmeside, hvor du helt sikkert kan finde den rette foder til din hund.

Relevante produkter