Skotsk Terrier

Det skal du vide om den skotske terrier

I daglig tale bliver den søde lille hund omtalt som nettohunden, fordi Netto har valgt at bruge netop den hund som deres logo. Den skotske terrier kommer fra Skotland og er en af hunderacerne, der stammer fra racen skye terrier.

Kunne du tænke dig en af de søde små hunde, så er du ikke alene. Det er blevet meget populært med små hunde, der er forholdsvis nemme at tage sig af. Hunden er menneskets bedste ven, og det gælder også for den skotske terrier, der både er loyal og kontaktsøgende.

Hvor kommer den skotske terrier fra?

Den skotske terrier kommer oprindeligt fra den vestlige del af Skotland, hvor hunderacen hovedsageligt blev brugt til jagt af ræve, grævlinger og oddere. Det betyder, at en skotsk terrier har en god energi og elsker at lege.

En skotsk terrier betragtes generelt som en hunderace, der er god til at søge selskab, men som også kan falde til ro og være selvstændig. Derfor er skottehunden populær for mange familier, der savner en firbenet ven.

Hvad er den skotske terrieres behov og aktivitetsniveau?

Hvis du vil have en hund, der er den helt rigtige blanding af loyal og selvstændig, og som formår at falde til ro, når der er behov for det, så er den skotske terrier et oplagt valg for dig.

Hunderacen er meget intelligent, og eftersom den oprindeligt er blevet brugt til jagt, så har hunderacen et godt energiniveau, men det kan anbefales at købe et godt stykke hundelegetøj, hvor den skotske terrier kan ruske i sit ”bytte”, da det simulerer at have fanget et dyr. Til dette formål er reblegetøj ideelt, fordi det kan give hunden den rigtige fornemmelse af modstand.

Den skotske terrier er også et oplagt valg, hvis du vil dyrke hundesport eller lave søgeøvelser. Hunderacen er som nævnt meget intelligent og kan nemt opdrages til at opføre sig pænt, hvilket er et stort plus for mange mennesker.

Hvor stor kan en skotsk terrier blive?

Der er ikke tale om en stor hunderace, men en skotsk terrier er heller ikke blandt de mindste. Det er meget normalt at en skotsk terrier bliver ca. 25-28 cm høj. Det gælder for begge køn. De vil typisk have en vægt på ca. 8,5-10 kg.

Hunderacen bliver betragtet som en mellemstørrelse i gruppe tre for terrierhunde. Den velkendte nettohund er for mange en god, lille firbenet ven, som kan være der for hele familien.

Hvad med hunderacens pels og forplejning?

Den søde skottehund har en tykkere pels i det yderste lag og et blødere lag tæt ved huden. Det yderste lag er ret groft og tæt, så derfor kræver det, at man sørger for, det ikke klumper sig sammen og bliver filtret, men det er der heldigvis nemme råd for! En god kam til din hund kan gøre rigtig meget for plejen af pelsen.

Generelt anbefales det, at man vasker sin hund mindst en gang om ugen. Det vil ske helt naturligt, hvis du gerne vil undgå beskidte gulve efter en hyggelig tur i skoven. Her kan du i samme omgang med fordel pleje hundens pels med en god shampoo eller balsam, der giver en fantastisk blød og flot pels.

Hvis du plejer hunden en gang om ugen, kan du næsten undgå al fældning og dermed slippe for mange uønskede hundehår i hjemmet.

Hvordan er hundens temperament?

Skottehunden, som den kært bliver kaldt af mange ejere, er en sød hund, der oftest beskrives som loyal og selvstændig. Man kan også kalde hunderacen for modig eller dumdristig, da de sjældent skyr en god omgang fodbold med børnene.

Overordnet set er den skotske terrier en perfekt hund til børnefamilien på grund af hundens temperament. Den er rolig, intelligent og loyal og kan være en god ven til mange små børn, der nemt kan blive bange for en stor hund.

Hunderacen er ret lærenem, men oplæring kræver alligevel opfindsomhed og tålmodighed, så det kan være en god idé at skifte mellem forskellige steder og øvelser, så hunden ikke kommer til at kede sig.

Gode kostråd til den mellemstore hund

Når man skal have en hund, skal man selvfølgelig gøre sig en masse overvejelser inden. Det er godt at vide, hvad man skal give hunden at spise, fordi man kan sørge for, at hunden får det rigtige at spise fra start af, så den kan leve et godt, langt liv. Det gør man ved at give hunden foder efter størrelse og alder.

Når det gælder den skotske terrier, er det vigtigt, at den får en sund, velafbalanceret kost med vitaminer og mineraler, der kan holde den tykke pels sund og stærk, så hunden ikke kommer til at fælde for meget og fryse, når I er ude på gåture.

Det anbefales, at man bruger hundefoder til hvalpe, hvis man har skotsk terrier-hvalp. Her hos Petlux holder vi selv utroligt meget af kæledyr, og vi har fundet et udvalg af det bedste hundefoder til alle aldre og størrelser. Tag et kig på vores mange kategorier af hundemad i toppen af siden, så du kan finde den helt rigtige føde til din kære firbenede ven.

Relevante produkter