Rottweiler

Måske du har hørt om racen Rottweiler, der er en smuk og loyal hund og en sand beskytter over for sin ejer. Men for nogle kan der også herske tvivl om, hvorvidt en Rottweiler er ulovlig i Danmark. Til det kan vi sige, at det er den heldigvis ikke. Her er der tale om en populær vagthund og selvfølgelig også en god ven i familien.

Her får du en loyal, standhaftig og kærlig hund, der både er en beskytter og en sand hyggehund. Selvom den er kendt som en stærk hunderace med temperament, er en velopdragen Rottweiler både rolig og selvsikker. En Rottweilers størrelse er typisk 56-63 cm for tæver og 61-68 cm for hanhunde, og her vil vægten afhænge af den givne højde.

En hund fyldt med en varm og kærlig personlighed

Hunderacen er en utrolig kærlig hjemmehund, og selvom den har fået et ry for at være farlig og aggressiv, vil den rette opdragelse give dig en fantastisk familiehund. Typisk har en Rottweiler temperament over for fare, og derfor er det en hund, der beskytter sin ejer. Samtidig skal den se fremmede an, men den bliver aldrig bange eller begynder at blive ubehagelig.

Der er stor forskel på hundens personlighed, ligesom med alle andre racer, men du kan være helt sikker på, at den rummer en masse kærlighed. Nogle vil være en en-personershund, mens andre er kærlige over for alle, hvilket også inkluderer fremmede.

Helt sikkert er det, at du får en loyal hund, der altid beskytter familien. Hannerne kan være en smule aggressive og dominerende, og derfor er det vigtigt med en grundig træning, når din Rottweiler er hvalp.

Opdragelse er nøglen til en kærlig familiehund

Når det kommer til en Rottweiler og opdragelse, er der rig mulighed for at lære den om den gode adfærd. Racen har et stærkt vagtinstinkt, og det betyder også, at racen har brug for tidlig socialisering og træning for at sikre, at beskyttergenet kun er aktuelt, når det er nødvendigt.

Du skal forvente at lægge en god portion tid i opdragelsen af din hund, og der er behov for kontinuerlig træning og socialisering af din Rottweilerhvalp, så den bliver en god familiehund. Heldigvis får du med en race at gøre, der elsker at arbejde og som er flittig – også i forbindelse med træning. Manglende træning kan resultere i, at hundens magt og styrke bliver brugt forkert og dermed kan give dig en hund, der ikke fungerer i familien.

Er en Rottweiler ulovlig i Danmark?

Tidligere var denne hunderace tilbage 2010 og frem til 2013 på en særlig observationsliste over ulovlige hunderacer i Danmark. Heldigvis for både ejere og Rottweilerne, er racen ikke længere på denne liste og med god opdragelse og træning er denne hunderace en skøn og dejlig familie hund. Formålet med den nye hundelov var nemlig, at varetage hensynet til borgernes sikkerhed og tryghed i dagligdagen og i offentligheden. Ligesom med alle andre hunderacer er det altid en god ide, at sætte sig grundigt ind i hunderacens behov for træning og lydighed, da man skaber hundens adfærd allerede fra hvalp af. Læs gerne denne artikel om hvalpetræning

Fra hvalp til voksen hund – hvor længe vokser en Rottweiler?

Der er stor forskel på hundens udvikling, og når det kommer til, hvornår en Rottweiler er udvokset, kan det tage op til 36 måneder. Typisk vil den være fuldvoksen inden for 12-24 måneder alt efter størrelsen, og det gælder både i forhold til fysik og hundens kognitive funktioner.

En Rottweilers vægt svinger meget, og det samme gælder for en Rottweilers størrelse. Typisk vil en tæve veje mellem 36-45 kg, mens en hanhund vil veje mellem 38-61 kg. Skulderhøjden er typisk 56-63 cm for tæver og 61-68 cm for hanhunde.

En Rottweilers levetid er kortere end ved små hunderacer. Dens levetid estimeres til at være mellem 8-11 år i og med, at der er tale om en større hund, og disse lever kortere end små hunde.

En sund race hele livet

Alle hunde er eksponeret for en række sygdomme, ligesom mennesker også er. Men helt grundlæggende er denne race sund foruden den detalje, at den er én af de racer, der er mest tilbøjelige til at udvikle hofteledsdysplasi, der er en genetisk deformitet.

En anden sygdom, som de også er tilbøjelige til at udvikle, er knoglekræft, albueledsdysplasi og degenerativ myelopati. Den bedste måde at undgå disse er ved at sikre, at begge forældre ikke er plaget af nogle af disse lidelser.

Så meget spiser en Rottweiler

Denne hunderace har brug for foder, der er tilpasset dens størrelse, alder og aktivitetsniveau. Du kan godt forberede dig på, at den spiser forholdsvis meget, hvis vi sammenligner med andre racer, og den har ligeledes brug for kvalitetsfoder med masser af protein. Du kan forvente et foderforbrug på 1.000-1.500 gram dagligt hos en fuldvoksen hund.

Det er vigtigt at passe på, at den ikke bliver overvægtig, da det kan forværre risikoen for ledproblemer. Derfor skal du tilpasse det løbende, hvis din hund bliver mere eller mindre aktiv, og hele tiden øge mængden af mad i forbindelse med, at den vokser.

Du kan også vælge et fodertilskud, der er med til at styrke hundens led og knogler, da racen kan have hofte- og albueproblemer på længere sigt. Tal med dyrlæge omkring forebyggelse og eller en anden specialist på området.

Relevante produkter