Find det rigtige hundeudstyr til sommeren

Er du helt klar til sommeren og de varme temperaturer? Din hund er i hvert fald afhængig af, at du har forberedt dig godt. Sommervarmen kommer nemlig med mange glæder men også andre udfordringer, som du skal være opmærksom på som hundeejer. Specielt at kunne køle din hund ned er utrolig vigtigt at være klar på.

Her kan du læse mere om det vigtige sommerudstyr til din hund, der kan hjælpe med masser af sommerleg, hjælp til at køle din hund ned og gode råd til at undgå dehydrering.


Hvordan kan du køle din hund ned?

Da din hund fra naturens side har en tyk pels, der har til formål at holde varmen, kan det samtidig være svært for hunden at slippe af med varmen igen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at din hund nogle gange kan have brug for hjælp til at få kropstemperaturen til at falde en anelse.

Der er heldigvis mange metoder og en del hundeudstyr, der kan være med til at hjælpe dig at køle din hund ned. En kølemåtte som hunden kan lægge sig på, er en rigtig god ting at have både indenfor og udenfor, når temperaturen når sit højeste. Det er nemlig ikke altid sikkert, at skygge er nok, men en kølemåtte, der sættes på en specifik temperatur, kan være med til at gøre forskellen.

Derudover er vand naturligvis meget vigtigt om sommeren. Ligesom for os mennesker, så har din hund brug for meget mere væske, når solen bager. Vær derfor sikker på, at hundeskålen er fyldt op med frisk vand, så din hund altid har et sted at finde væske.

Vandet kan også bruges til andet end drikkelse. Har du en stor balje eller en hundepool, er det også en rigtig god måde at køle din hund ned på. En hurtig dukkert i sommervejret er ikke bare en god måde at køle hunden ned på, det kan også invitere til leg og højt humør. Selvom det er varmt, bør der stadig være masser af tid til leg og aktivering, så længe du er opmærksom på hunden.

Hvilket sommerudstyr skal du ellers have klar til hunden?

Udover at kunne køle din hund ned er der også andre ting, du skal være opmærksom på, når vejret bliver bedre. Sommer, hund og varme er nemlig en god kombination for lopper og flåter, og det er derfor en god idé at have det nødvendige sommerudstyr samt at gøre sig gode forberedelser inden sommeren rammer.

Flåtfjerner og loppemiddel kan være en rigtig god ting at have ved hånden, da du om sommeren bruger en stor del af din tid udendørs med hunden. Og det er altså her flåterne og lopperne slår til, som kan være til stor irritation for hunden og endda bære trælse sygdomme med sig, som kan overføres til din hund. Vær derfor ekstra opmærksom på disse under sommeren.

Tjek altid din hund, når I har været ude og gå tur. Specielt hvis I har været på marker, fodboldbane eller i skovområder, da flåterne gemmer sig i det lange græs. Opdager du en flåt på din hund, bør du reagere hurtigst muligt men samtidig fjerne den helt korrekt, så flåtens hoved ikke bliver siddende i huden.

Husk derudover også at have vand med til hunden under gåturen. Når det er varmt, kan der nemlig være for langt hjem, og din hund kan få brug for væske under jeres gåtur. Det er derfor en god ide at have en vanddunk med, så du kan køle din hund ned, når I er ude og gå. Vær samtidig ekstra opmærksom på asfalten under jeres gåtur. Den kan nemlig være meget varm og gøre ondt på din hund.

Rigeligt med væske til din hund om sommeren

At have adgang til frisk vand er utrolig vigtig for at køle en hund ned, når det er sommer. Er du dog i tvivl om, om uheldet er ude, og din hund måske er ramt af dehydrering, er der nogle dehydreringsråd, du bør følge.

Du kan først og fremmest starte med at trække forsigtigt op i nakkeskindet på hunden. Skindet skulle gerne lægge sig stille og roligt igen. Hvis det ikke er tilfældet, og nakkeskindet nærmest bliver stående, kan det være et tegn på, at din hund mangler væske, og du har brug for at køle din hund ned hurtigst muligt.

Du kan også tjekke hundens tandkød. Tandkødet skal som udgangspunkt være glat og vådt. Trykker du forsigtigt ind på tandkødet, vil tandkødet under normale forhold blive hvidt og derefter komme tilbage til den normale lyserøde farve. Er dette ikke tilfældet, bør du finde vand frem til hunden og forsøge at køle den ned.

Har det ikke virket at køle hunden ned, og du fornemmer, at din hund bliver dårligere, bør du altid kontakte en dyrlæge. Så er du nemlig sikker på at få den helt korrekte rådgivning, så din hund kan nedkøles og igen få det rigtig godt.

Relevante produkter