Forårsoplevelser for dig og din hund

Når foråret er på vej, er det ikke usandsynligt, at din hund også kan mærke det. Der sker en forandring i luften, og vejret begynder at vise sig fra sin bedre side. Det betyder også, at der er langt flere dage, hvor du og din hund kan udnytte vejrets milde forhold og udforske naturen blandt andet.

Der er stor garanti for, at din hund vil elske at komme meget mere ud i det fri, hvor der er mulighed og plads til at løbe rundt så meget som overhovedet muligt. Vi har samlet et par forslag til, hvad du helt præcist kan foretage dig med din hund, når foråret springer ud.

Udforsk en af de mange hundeskove i Danmark

Hvis du aldrig har prøvet at besøge en hundeskov før, kan det kun anbefales. Langt de fleste steder i Danmark er der påbud om, at hunde altid skal være i snor, men i en hundeskov er det ikke tilfældet. Rundt omkring i Danmark er der specifikke naturområder, der er afsat til, at hunde må løbe lige så frit omkring, som de har lyst til, uden de skal være bundet af deres snor.

Det er en oplagt tur i det fri, hvor din hund kan løbe frit omkring og kun være bundet af sine instinkter. I en hundeskov kan din hund også møde mange andre hunde og blive stimuleret socialt. Det lyder måske, som om at din hund får 100 % frie tøjler i en hundeskov, men det er ikke tilfældet. Hovedreglen i enhver hundeskov er, at du stadig skal have det komplette herredømme over din hund. Det vil sige, at du stadig skal være i stand til at standse din hund, hvis den af uforklarlige årsager begynder at være for aggressiv over for andre hunde eller mennesker, der også befinder sig i hundeskoven.

Hundeskovens åbne muligheder

Eftersom ikke alle hundeskove i Danmark er indhegnede, skal du også altid være sikker på, at din hund kommer, når du kalder. Det er altid dejligt for den at kunne løbe frit omkring, men det er knap så sjovt for dig eller din hund, hvis den pludselig løber helt væk. Du skal også altid sørge for at orientere dig om de enkelte regler ved pågældende hundeskov, eftersom der kan være forskel på regler, alt efter, hvem der ejer og holder opsyn med den enkelte lokation.

I størstedelen af hundeskovene i Danmark vil der altid være opsat udfordringer til dig og din hund. Foruden det traditionelle skovinventar i form af borde, bænke og skraldespande vil du også kunne finde agilitybaner til din hund og kravlegård til hvalpe. Agilitybaner er perfekte til at træne sammen med din hund i det fri og på en ny måde.

Tag hunden med på hundestranden

Når Solen for alvor melder sin ankomst, vil du sikkert også gerne kunne tage din hund med til stranden. Stranden er en perfekt mulighed for at udforske noget andet natur end den sædvanlige gåtur, I går dagligt. Men hvis du vil tage din hund med til en hundestrand, er der også et par regler, som du skal være klar over.

I vinterhalvåret er der større mulighed for, at du til hver en tid kan lade din hund løbe frit på stranden. Men når foråret kommer, betyder det også, at der kommer flere og flere mennesker til stranden, hvilket kan begrænse din hunds udfoldelser. Uanset hvornår på året det er, skal du altid være i stand til at kalde din hund til dig og standse den i tilfælde af, at den virker for truende over for andre mennesker eller hunde. Derfor er det også bedst, at den ikke løber for langt væk fra dig, selv når den ikke har snor på.

Når sommeren er over landet, gælder det for langt de fleste strande, at hunden skal være i snor. Men der er også kommet flere og flere hundestrande i Danmark, hvor du stadig kan lade din hund løbe frit. Det kan være, at en del af stranden er blevet lavet til permanent hundestrand, eller det kan være en forlængelse af en hundeskov i nærheden. Ligegyldigt hvilken af grundene det er, betyder det, at din hund må løbe lige så frit omkring som i en hvilken som helst hundeskov i Danmark.

Udnyt naturens mange tilbud

Når foråret finder vej til Danmark, blomstrer naturen, og det betyder, at der er mange flere muligheder for at give din hund lidt luft. Foruden de mange hundeskove og eventuelt tilhørende hundestrande, findes der også mange gode vandreruter i skovene, hvor du kan tage hunden med – dog skal den sandsynligvis være i snor. Dette kan variere fra rute til rute, og du bør selv undersøge dette inden. Det er selvfølgelig ikke alle hunde, der egner sig til at tage med på vandreture.

Nogle hunde vil glæde sig over bare at kunne komme ud og dufte til nogle andre blomster på en anden rute end den, I altid går, når I går tur. Uanset hvad du vælger, kan det kun gøre din hund i bedre humør at få lov til at udforske og sanse områder, som den ikke normalt har adgang til. Det er også betydeligt sjovere at gå til hundetræning udendørs, når vejret er godt. Det vil din hund med garanti også give sit bekræftende bjæf om.

Relevante produkter