Fox Terrier

Vigtig viden om fox terrier

En fox terrier fås både som en glathåret fox terrier og en ruhåret fox terrier, men selvom deres pels er forskellig, så er deres sind det samme. Begge typer er nemlig glade hunde med et højt energiniveau og et stort familiehjerte.

Til trods for dens oprindelige status som jagthund er den nu mere en selskabshund. Jagtinstinktet sidder dog stadig i dens natur og afspejles i væremåden. Køber man en fox terrier, får man nemlig en lille og aktiv hund, der har behov for aktivering, og som er særdeles loyal over for dens ejer.

Det er derfor ikke underligt, at mange familier vælger netop denne hunderace, da den både er kvik, lærenem og glad for leg. En perfekt hund til den aktive familie.

Ruhåret fox terrier eller glathåret fox terrier

Den ruhårede fox terrier stammer oprindeligt fra England. Dens avlstestamente er ikke 100 % klart, men man mener, at den er en krydsning mellem en hvid engelsk terrier, en bull terrier og en beagle. Den glathårede fox terriers testamente er mere fastsat. Den er avlet frem af fire forskellige hunderacer: Engelsk terrier, smooth coated black and tan terrier, bull terrier og beagle.

Begge typer er avlet på baggrund af, at jægerne ønskede en kvik og dygtig jagthund, der var lille nok til at kunne tilgå huller under jorden for at jage ræve ud fra deres skjul. Derfor har den også fået navnet ”fox terrier”.

De to hunderacer har i mange år været tolket som den samme race (med to forskellige pelstyper), da deres natur, historie og tidligere virke er meget ens. Men ikke desto mindre er de to forskellige racer. I denne tekst vil de blive adskilt, når det giver mening at beskrive de to typer hver for sig.

Kend din fox terrier

En fox terrier er, på grund af dens tidligere status som jagthund, en meget energisk og lærenem hund. Det er en hund, som har behov for aktivering og opdragelse, men sørger du for at opdrage den på en kærlig og konsekvent måde, får du en velopdragen, legesyg og tro familiehund.

Hunden er af natur en livlig, nysgerrig og energisk race. Da den er avlet til jagt, kommer den med en god mængde af krudt, som skal brændes af i løbet af dagen. Racens tidligere status som jagthund betyder, at den er utrolig lydhør, lærenem og loyal. I moderne tid er den samtidig blevet en selskabshund, som er glad for mennesker i alle aldre, og som nemt tilpasser sig aktiviteter og rytmer i en familie.

For at få en velopdragen fox terrier, som passer til dine behov, kræver det dog, at man går i gang med opdragelsen tidligt. Allerede på hvalpestadiet er det en god ide at træne socialisering, lydighed og indkald. Det gælder nemlig, at en fox terrier-hvalp allerede er klar til at lære tidligt.

En god måde at tilfredsstille energibehovet hos din fox terrier på er ved at starte til sportstræning, agility eller hundetræning, når hunden bliver ældre. Disse aktiviteter vil gøre, at den får opfyldt sit behov for aktivering. Andre måder at aktivere en fox terrier på er ved hjælp af leg med familiens medlemmer eller træning derhjemme. For at understøtte disse aktiviteter kan man med fordel anskaffe udstyr som en hundefløjte, bolde og/eller en godbidstaske, da den elsker belønninger.

Sikrer du en aktiv hverdag, får du en fox terrier, som elsker at lege med dig og dine børn, vil gøre alt for at opfylde dine behov, passer på din matrikel og elsker at være en del af familien.

Fox terriers ydre og deres behov for pleje

Begge slags fox terriere er små hunde. De måler cirka mellem 36 til 48 centimeter og vejer mellem 6,5 til 8,5 kilo. De kommer i farverne hvid, sort, hvid med aftegninger af tan eller tan/sort. Begge arter er robuste med lange ansigter og ører, der folder frem mod snuden.

En ruhåret fox terrier har, modsat den glathårede fox terrier, en lang og strid dækpels med en blød underpels. Den har behov for at blive trimmet 3-4 gange årligt. Med det menes der, at kun den stride dækpels bliver trukket af. Hvis man modsat klipper denne pels, vil pelsen blive krøllet, grå og miste evnen til at afvise skidt og snavs. Det er derfor vigtigt at gøre dette med korrekte trimmeværktøjer. En glathåret fox terrier har derimod korte og glatte hår. Begge typer af fox terriere har kun behov for normal pleje, som blandt andet indbefatter vask, klipning af negle og børstning af tænder og andre basale ting. Dette gøres bedst med produkter, der passer til hundens pels og størrelse.

Derudover er det en god ide at sørge for, at ens fox terrier får en kost, der passer til dens størrelse og energiniveau. Så sikrer du både dens sundhed og dens livskvalitet.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter