Grooming af bomuldshund

Grooming af bomuldshund

Når du anskaffer dig en hund, er det vigtigt, at du passer og plejer den. Det gælder naturligvis også med en bomuldshund. Pelspleje hos en bomuldshund er nødvendigt, da den ellers får en lang pels, som kan være meget generende. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du bedst groomer din bomuldshund.

Gode råd inden klipning af din bomuldshund

Pelsplejen starter allerede fra dag et, når du får en ny hund. Det er nemlig en god idé at redde din hunds pels igennem en gang om dagen. Det er med til at mindske risikoen for flåter og en filtret pels. Det gør også klipningen af din bomuldshund nemmere, når du første gang går i gang med en klipning.

En klipning af din hund kan tage et par timer og bør altid starte med en vask med både shampoo og balsam. Derfor er det en god idé at lufte din hund, før du vil klippe den, så hunden kan tisse af. Det kan nemlig blive noget værre rod, hvis hunden først bliver utålmodig under klipningen.

Overvejer du selv at klippe din hund, bør du indstille dig på, at det første forsøg kan være lidt af en oplevelse. Det kan være en vanskelig proces, men efter et par forsøg bliver det nemmere. Er du i tvivl om, hvordan du bedst kommer i gang med klipning af din bomuldshund, giver vi dig et par gode råd med i bagagen lige her.

Klip selv din bomuldshund

Vælger du selv at stå for klipning af din bomuldshund, bør du anskaffe dig en trimmer, hvor det er muligt at skifte skær og hvor du kan benytte afstandskamme til at klippe pelsen i forskellige længder. Det er nemlig rart at kunne veksle mellem længderne, hvis du finder ud af noget, der virker bedre for hunden. Derudover er det en fordel, hvis du anskaffer dig en hundeklipper, som ikke larmer for meget. Da hunde hører meget bedre end os mennesker, kan en trimmer med et højt støjniveau hurtigt blive generende for hunden.

Det kan også være en fordel at kigge på vægten af trimmeren, da du både skal kunne håndtere hunden og trimmeren på samme tid. Og det kan være ret besværligt, hvis du har købt en hundeklipper, der vejer for meget. Sørg altid for at klippe din hund i den retning, som pelsen vokser. Klipper du i modsat retning, vil det være ubehageligt for hunden, og du vil ende med en meget kort pels.

Derudover bør du anvende en saks på de områder, der ikke egner sig til klipning med en trimmer. Det kan eksempelvis være omkring porter, ører eller øjnene. Her kan en buet saks eller en lille saks med runde ender være en fordel af bruge. Før klipningen bør du altid vaske din hund, og husk, at pelsen skal være 100% tør og ren, da snavset pels kan indeholde jord og sand som ødelægger skæret på din trimmer og eventuel vand fra pelsen, kan gøre, at skæret på trimmeren vil ruste. Man kan eventuelt bade hunden dagen før, hvorved det er en kortere proces for hunden at gennemgå. Husk at børste pelsen godt igennem inden du starter med at trimme.

Få styr på klippeudstyret

Når det kommer til grooming af bomuldshunden coton de tulear, er det vigtigt at have styr på værktøjet, inden du starter. Derfor bør du inden anskaffe dig en hundetrimmer til bomuldshund og muligvis også en saks. Det er selvfølgelig afhængigt af, om det skal være en kortklippet bomuldshund, eller du ønsker lidt mere længde på pelsen. De fleste vælger en kortklippet bomuldshund, da pelsen er meget lettere at holde. Her vil vi anbefale, at du bruger afstandskamme og en Moser Max50’er. Det er nemlig typisk den bedste hundetrimmer til bomuldshund.

Efter klipningen er det vigtigt at fortsætte med en god pelspleje af din bomuldshund. Hvis din hund har været våd eller lige har været i bad, er det en god idé at føntørre hunden og børste pelsen igennem, så pelsen ikke bliver filtret. Det kan blandt andet gøres med en karte eller en metalkam. Så får du de bedste resultater og finder hurtigt ud af, hvilken børste til bomuldshund der er bedst i dit tilfælde.

Hvor ofte skal en bomuldshund klippes?

Det er selvfølgelig forskelligt fra hund til hund, og hvordan du ønsker hunden skal se ud. Men typisk anbefales det, at man klipper en bomuldshund hvert fjerde til sjette måned. Det er muligt at tage forbi en hundefrisør, men i mange tilfælde er det bestemt også et arbejde, du selv kan klare hjemmefra. Klip selv din hund med det rette udstyr, og du får en hund, der altid er godt tilfreds.

Som nævnt er det en god idé at gå i gang med hundevasken efter klipningen. Mange er i tvivl om, hvor ofte en bomuldshund skal i bad, og her anbefaler man typisk hver fjerde måned. Derfor er den fordel at bade din hund først og derefter trimme og klippe den. Det er vi overbeviste om, at den vil sætte pris på.

Slut af med negleklip, øre- og potepleje

Når du alligevel giver din hund fuld opmærksomhed med en frisk klipning, kan du i samme ombæring klippe negle og kigge på hundens poter. Det er nemlig lige så vigtigt for hunden at få klippet negle, som det er få klippet pelsen. Husk også, at holde øje med ørerne om de lugter eller er snavsede, og gøre dem rene med f.eks. øreservietter eller ørerens og bomuldspads. Brug kun produkter som er fremstillet ørepleje og rens ikke rene ører.

Så efter klipningen er det en god idé at finde den gode neglesaks frem og få klippet neglene til samt bruge potevoks, så hunden ikke får tørre porter. Med alt det får din hund den helt store makeover, og du kan derefter læne dig tilbage og vide, at din hund har det fantastisk. Ellers er der ikke mere at sige end at ønske dig en god hundeklipning og hundepleje.

Relevante produkter