Ting til hundehvalp: Har du det essentielle udstyr?

Ting til hundehvalp: Har du det essentielle udstyr?

Når du har besluttet, hvilken hundehvalp du skal have, er det tid til at få styr på indkøbslisten, så du har de nødvendige ting til hundehvalpens ankomst. Og det er ikke altid lige nemt. Der findes nemlig mange produkter og leverandører på markedet at vælge imellem, når det gælder hundehvalpens første tid i det nye hjem.

Alle nye hundeejere ønsker blot det bedste til deres bedste ven, men hvad er det? Denne liste er lavet, så du starter med at have det mest nødvendige ved hvalpens ankomst. Med andre ord musthaves. Du skal derfor være forberedt på, at der kommer til at være mange andre ting, der skal købes i takt med hundens udvikling og aktiviteter.

Halsbånd, sele, snor og line til hundehvalp

Selvom hundehvalpen i starten blot skal have korte gåture, skal du alligevel have udstyret til at gå med. Som minimum skal du have et halsbånd, en sele og en line eller snor – dog bør du ikke vælge den første og bedste.

Når du køber et justerbart halsbånd eller sele, skal du have in mente, at hvalpen vil vokse ud af det. Derfor behøver det ikke nødvendigvis at være det dyreste, du investerer i, men blot et praktisk og behageligt eksemplar i enten nylon eller læder. Når hunden er fuldvoksen, kan du investere i en dyrere og permanent variant.

Det er vigtigt at vælge en line eller snor, hvor du føler, at du har kontrol over hundehvalpen og kontakt til den. Derfor fraråder vi den klassiske flexline til en start, da du skal have styr på hundehvalpen og lære den at gå med snor, inden den får friheden fra denne fleksible line. Det er desuden lovpligtigt med hundetegn efter fire måneder, så jo før du har det klart, jo bedre.

Hundens første foder- og vandskål

Hvalpen skal selvfølgelig fodres og have adgang til rent vand. Vælg derfor gerne en foder- og vandskål, der kan klare lidt af hvert, og som er nem at rengøre i en travl hverdag. Her tænker vi især på skåle i metal eller keramik.

Rengør gerne skålene dagligt, og husk at skifte vand jævnligt, så hvalpen altid har frisk vand til rådighed. Hvis du oplever, at hvalpen sviner meget, når den drikker eller spiser, eller hvis skålene skøjter på gulvet, kan det være en fordel at købe et gummi- eller silikoneunderlag. Vi vil anbefale silikoneunderlaget fra Dogman. Det vil gøre det sværere for hvalpen at skubbe skålen rundt, men også nemmere for dig at rengøre spiseområdet.

Kurv, seng eller tæppe til en ny hundehvalp

Det kan være fristende at købe en dyr hundeseng, som hvalpen har mulighed for at boltre sig og vokse i. Dog er hunde lige så forskellige som mennesker. Nogle hunde vil elske at have en stor hundeseng eller hundepude, mens andre vil have en hundekurv eller blot et tæppe at sove på.

Der er altså ikke noget, der er rigtig eller forkert, når du skal købe den første seng til din hundehvalp. Der kan dog være mange fordele ved at starte med en enkel og prisvenlig hundekurv – for eksempel i plastik og med kant – Hvalpe har nemlig en tendens til at bide i det meste, og med en midlertidig hundeseng til din hvalp, så har hunden mulighed for at bide i den, uden at du eller din lille firbenede ven bliver alt for kede af det, når den er bidt helt i stykker. Det kan evt. være en plastkurv med betræk eller pude fra Trixie, Dogman, Scruffs ellere Ferplast. Du kan også investere i en termohundeseng, hvis der er køligt i dit hjem. Hvalpe har nemlig svært ved at regulere deres kropstemperatur, og termosengen vil gøre nætterne mere behagelige for dem.

Når din hund så bliver lidt ældre og er vokset fra bideriet, så kan du med fordel vælge at investerer i en rigtig kvalitetsseng til hunden. For det første er den behagelig for din hund at sove og hvile sig i, og så holder den ofte længere, hvilket både er en fordel for din pengepung og for miljøet.

Legetøj, bidering og tyggeting til hundehvalp

Når en hvalp flytter ind, er det vigtigt at have rigeligt med legetøj, som den kan tygge og bide i samt lege med. Det er nemlig en god investering, fordi du som regel undgår bidemærker i dine hænder og møbler. Det er helt naturligt, at hvalpe leger meget og bider i ting og mennesker, da deres tænder klør. Derfor er det godt at have legetøj, der kan dække det behov.

Godt hvalpelegetøj er fx reblegetøj, plyslegetøj, bideringe og gummilegetøj, der kan klare at blive tygget, gumlet og bidt i. Vi har en hel kategori, der er dedikeret til hvalpelegetøj. Her kan du finde det nødvendige til at stimulere hvalpens leg, både indenfor og udenfor, men også til at tage kløen i tænderne.

Legetøjet er altid godt at have i nærheden, så du ikke risikere at skulle bruge hænderne, når du skal lege med hundehvalpen, Derudover bør du altid anvende to stykker legetøj, når du leger med hvalpen. Så bliver det nemmere at lære hundehvalpen at give slip på kommando, ligesom du også forebygger både bid og at hunden udvikler ejerskab over legetøjet.

Vi har desuden en guide dedikeret til det bedste legetøj til hundehvalp, hvis du ønsker at vide mere om hvalpelegetøj, og hvad du skal købe for at tæmme hvalpens bidelyst.

Hvis hvalpens tænder klør meget, kan vi anbefale Ozami-elghud, som er en økologisk tyggerulle lavet af 100 % elghud. De fås i forskellige størrelser alt efter hvalpens størrelse og kan også bruges, når hunden er fuldvoksen.

Sidst, men ikke mindst, hundeposer 

Hvad der kommer ind, skal ud igen. Og det er din opgave at samle det op, der kommer ud, hvad end det er på gåturen eller hjemme i haven. Det er for at undgå, at folk ikke træder i det, men også så du undgår, at hvalpen spiser det og får orm eller andre parasitter.

I dag findes der mange forskellige hundeposer at vælge imellem. Der er poser med hank for lettere lukning, bionedbrydelige poser, poser med duft samt posedispensere, så du altid har nogle hundeposer med på din gåtur. Husk, at uanset hvilken pose du vælger, skal den altid i skraldespanden.

Bliv klar til hundehvalp sammen med os

Som du kan se, er der mange overvejelser, når du skal have en hvalp i hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad din hvalp og racen har behov for. Denne liste er som sagt blot en liste over de mest essentielle ting, du skal have investeret i. Du bør derfor løbende købe, hvad du mangler. Du kan med fordel starte indkøbene med listen her i hånden.

Relevante produkter