Guide: cykling med din hund

Nyd mulighederne du har for at have hunden med på cyklen

- i hverdagen eller til lange ture i naturen!

Alle ved, at cykling er sundt og en grøn måde at rejse og samtidig minimere sit CO2-aftryk på planeten. Du kan nyde en afslappet tur med din hund på en cykel med det rette udstyr og træning. Cykling tilbyder en miljøvenlig form for motion for dig og din hund, og det skader jo aldrig at få rørt sig. 

Der er hunde, der kan gå eller løbe ved siden af dig, mens du cykler. Meget energiske hunde kan løbe væk efter andre dyr eller fremmede, og det er farligt. Tag din hunds størrelse og temperament i betragtning, når du tager på cykeltur med den. Noget træning kan være nødvendig.

Cykl ved siden af hunden
Hvis din hund vil løbe ved siden af dig, kan du få en cykelstang med snor, der fastgøres til hundens kropssele, ikke hundens halsbånd. Kropsselen skal passe kroppen perfekt og ikke forårsage nogen kvæling.

Hunde under 12 kg


Til mindre hunde, kan du investere i en cykelkurv, der sættes på cykelstyret, og og har en snor for at sikre, at din hund ikke springer ud. Denne position foran på cyklen, giver din hund en vidunderlig udsigt over området, som du cykler i, og den monteres via nogle fleksible bøjler, som kan justeres, så den passer til din cykel. Denne type cykelkurve til hunde, passer til hunde op til ca. 7 kg. 

Den anden mulighed er en hundekurv til cyklen, som du monterer på bagagebæreren. Det har den fordel, at vægten kommer til at ligge bag på cyklen, så dit styr ikke bliver så tungt at manøvrere med, og denne cykelkurv kan klare en lidt større hund end kurven til dit styr. Den er nem at montere på bagagebæreren, hvor en skinne i bunden køres ind som en sliske, og kan nemt på- og afmonteres via en fingerskrue. Denne type hundekurv til cyklen passer til hunde op til ca. 12 kg.

  

Hunde op til 40 kg
For de længere cykelture er det en god ide at investere i en hunde-cykeltrailer, så din hund kan hvile når den er træt. Selv små hunde kan sagtens køre i denne trailer, da den er sikker og kompakt. Kvalitets-cykeltrailere er nemme at montere på dn cykel via et lille træk, som først monteres på din cykel, og traileren kan derefter lynhurtigt tages af og sættes på. Den leveres med sikkerhedsanordninger, der garanterer en behagelig tur med din hund. Har du en hund som vejer mere end 10-12 kg., vil dette være den mulighed der er, for at have hunden med på dine cykelture.

Vi har en lille model cykeltrailer i rød til hunde op til 30 kg. i small og large, og en model i grå og gu til hunde op til 40 kg. også i small og large. Ved modellen i grå og gul, har du også mulighed for at tilkøbe et kit til cykeltraileren, hvor du hurtigt kan ombygge den fra brug på cykel, til en stroller model du kan skubbe med og bruge til gå- og løbeture i det daglige. 

Tilbehør til turen

Det er også tilrådeligt at medbringe en bærbar vandflaske eller skål, når din hund bliver tørstig. Husk altid at langhårede, kortsnudede og kortbenede hunde har tendens til at blive overophedet og bør holdes hydreret.

Din hunds, din og andres sikkerhed er meget vigtig. Du bør derfor investere i kvalitetsprodukter, der ikke tvinger hunden til at blive trukket dårligt. Hundens snor kan fastgøres til sædet eller baghjulets aksel. Breakaway snore anbefales for at undgå ulykker ved pludselige stop eller sving.

Løb på asfalt- og grusstier kan være nyt for din hund, og du bliver nødt til at træne og vænne din hund til at løbe på disse overflader for at hærde dens trædepuder. Hold nøje øje med slid på din hunds trædepuder og anvend produkter, der kan hjælpe med at beskytte og pleje trædepuderne til at gøre dem mere modstandsdygtige.

Relevante produkter