Hund og ferie

Når familien skal på ferie, er der mange, der vælger at tage hunden med også, og det forstår vi godt. Hvis du ikke er til pasning af din hund, er der heldigvis kommet flere muligheder for at få hunden med på ferie, og det gælder både, når du rejser med bil, fly, tog og bus.

Men når det kommer til hund og ferie, er der nogle ting, der er vigtige at have styr på, før du kan tage din hund med på ferie. Vi har fundet de vigtigste ting, som du skal vide, når du skal på ferie med hund, så du kan være godt forberedt til den næste rejse.

Ferie med hund: Her er, hvad du skal have styr på før afrejse

Hvis du skal have din hund med på ferie, skal du sørge for at starte forberedelserne allerede inden afrejse. Der er nemlig forskellige ting, som du skal sørge for at få styr på, inden I rejser.

Først og fremmest skal du have din hund en tur til dyrlægen. Her skal din hund have tjekket, hvilke vaccinationer den har fået, da der er forskel på de gældende lovkrav for hunde og vacciner alt efter rejsedestination. Rejser du uden for EU, gælder følgende:

  • Din hund skal have et EU-selskabsdyrspas, som fås hos dyrlægen.
  • Hunden skal være vaccineret mod rabies, og det skal ske senest 21 dage før afrejse.
  • Din hund skal være ID-mærket, og det gældende nummer skal noteres i hundens pas.

Der kan også være behov for, at din hund får en ormekur mod rævens dværgbændelorm, og dette er en individuel lovbestemmelse i forskellige lande både inden for og uden for EU. Det gælder eksempelvis for lande som Norge, Malta og Finland. Det er også vigtigt, at du tjekker destinationens krav grundigt, da der særligt uden for EU er forskellige krav og regler alt efter, hvilket land du rejser til.

Pak det vigtigste til ferien med din hund

Når det er ved at være tid til ferien, er det vigtigt at få pakket alt det vigtigste til din hund. Her kan destination og transportmiddel selvfølgelig spille en stor rolle i forhold til, hvor meget du har plads til. Dog er der nogle ting, som vi altid vil anbefale, at du sørger for at få med.

Det er altid en god idé at pakke foder til ferien, så du kan være sikker på, at din hund får det hundefoder, som den kender. Ikke nok med, at det gør det hele lidt nemmere for dig, så vil du også minimere risikoen for eksempelvis maveonde hos din hund, når den sætter tænderne i nyt foder. Derudover er det også godt at pakke hundeposer, godbidder og selvfølgelig skåle til vand og foder.

Samtidig kan det være en god idé at pakke et tæppe, en rejseseng eller en kurv, som din hund kender. Det er med til at give den følelsen af tryghed i ukendte rammer. Og så skal du selvfølgelig huske hundesnor og halsbånd.

Alt efter transportmiddel er en transportboks afgørende, når det kommer til hund og ferie. I nogle tilfælde, såsom med fly, kan du ikke altid få lov til at tage på ferie med din hund, hvis du ikke har en transportboks.

Kør selv-ferie med hund

Den letteste måde at tage din hund med på ferie er selvfølgelig, når du vælger en klassisk bilferie. Her er der den helt store fordel i, at du nemt kan transportere hunden og holde pauser undervejs, og så kender din hund til at køre bil, hvilket gør det nemt for den at være med.

Samtidig er der god plads til bagage, så du kan tage hundefoder og lignende ting med uden problemer. Der kan tilmed blive plads til legetøj og andet godt, som vil give din hund en helt fantastisk ferie.

En ulempe kan dog være, at din hund har for lidt plads på turen, som kan være hårdt for hundens krop. Derudover er der behov for konstant at temperaturregulere og sikre, at din hund ikke får det for varmt, og det gælder særligt for større racer. Her kan en kølemåtte være en god investering.

Hund og ferie: flyrejsen

Det har ikke altid været mulig at tage hunden med på ferie med fly. Førhen har det kun været muligt, hvis du skulle rykke til udlandet i en længere periode, men i dag er det muligt at få hunde med, og det er fordelagtigt ved længere ture.

Vejer din hund under otte kilo, må den komme med ind i kabinen på flyet. Her er det et krav, at hunden transporteres i en taske eller transportboks, og at den er placeret under stolesædet ved start og landing. Har du derimod en større hund, skal den under flyveturen placeres i en transportboks i lastrummet. Du skal selv sørge for en transportboks, og den skal opfylde specifikke krav. Er der tale om en servicehund, er det oftest gratis at have den med, og den kan selvfølgelig være med i kabinen.

Flyveturen gør det langt hurtigere at nå frem, og på den måde er det en meget bekvem rejsemåde. Dog er en ulempe, at du ikke kan lufte din hund undervejs, og at du heller ikke selv står for at regulere temperaturen, og dermed kan din hund risikere at få det varmt.

Tag toget, når du skal holde ferie med hund

En tredje transportmulighed, hvor du kan have hunden med, er togrejsen. I langt de fleste toge må du tage hunden med på den præmis, at hunden ikke generer andre passagerer. Her er den helt store fordel, at din hund ofte rejser med gratis, og at du har god plads på hele rejsen. Den kan ligeledes få vand, når den har brug for det, og der er mulighed for at snuse lidt rundt.

Til gengæld kan du ikke lufte hunden, medmindre du når ud på perronen ved et længere stop. Du skal også være opmærksom på, at de større hunde oftest kræver en billet, og derfor er det vigtigt at undersøge, inden du bestiller billetterne.

Relevante produkter