Hvalpepleje - En super god start med hvalpen

Hvalpe er herlige og energiske små væsner, der er vidunderligt selskab for mennesker!

Sørg for at din hvalp får et langt, sundt liv

At få en ny hvalp hjem er en glædelig begivenhed, både for dig og for din nye bedste ven. Du vil selvfølgelig gerne gøre omvæltningen så nemt som muligt for din nye hvalp, men der er så mange ting man skal have i overvejelse og planlægge.

Hvordan skal du få din nye hvalp hjem? Hvor skal han sove om natten? Hvilken slags hundefoder vil du give ham? Hvem skal lufte ham? At få en ny hundehvalp er ikke helt ulig det at få et barn ind i hjemmet – Det kræver nøje omtanke og hensyn.

Børstning din hvalp

I modsætning til en fuldvoksen hund har de fleste hvalpe en blød og kort pels. Man kunne derfor tro, at hvalpens pels måske ikke rigtigt har brug for meget børstning. Det er dog bedst at starte denne rutine tidligt, så hvalpen lærer at nyde at blive børstet og forbinder børstning med en sjov leg mellem jer to.

Man skal starte med at soignere sin hund, mens den er hvalp. Det er ikke kun vigtigt for at holde din hvalp ren, man skal også tage sig tid til at undersøge ting som allergi, lopper og andre parasitter, så man sikrer, at hvalpens generelle sundhed er i topform. Du skal også knytte bånd med din hvalp og opbygge et forhold baseret på tillid og forståelse.

Hvis hvalpen reelt ikke har brug for megen pleje, kan man starte med en massagebørste, som også kan bruges, når den vokser op. Den vil forsigtigt fjerne døde hår og snavs.

Pelsen har brug for opmærksomhed fra starten, derfor kan man bruge en fin børste eller kam til at fjerne evt. sammenfiltring. 

Bemærk, at den kendte hundebørste FURminator har en startpakke til din hvalp, der indeholder kam og børste.

Badning af din hvalp

Det er måske ikke nødvendigt at give din hvalp et bad, medmindre den har den vane at rulle sig i noget, der lugter ubehageligt. Men det er bedst for din hvalp også at vænne sig til denne rutine, som jo bliver tilbagevendende i dens voksne liv.

Køb en speciel shampoo til hvalpe. Læs instruktionen på etiketten godt, da der er nogle shampoos, der også er balsam, andre kræver fortynding med vand og nogle shampoos kræver en vis behandlingstid.

Vi anbefaler det franske mærke Biogance. De har en hvalpeshampoo, der er blid mod hvalpens hud og efterlader pelsen blød, skinnende og med en dejlig duft. De er parabene- og alkoholfri og lavet af naturlige ingredienser, der sikrer, at din hvalp ikke bliver udsat for nogen barske stoffer, der kan skade dens hud eller pels.

Dette firma producerer en bred vifte af hundeshampoo og balsam til alle mulige pelstyper. 

Neglepleje

At starte på denne rutine vil hjælpe både dig og din hvalp med at vænne jer til proceduren, som kan være svær i begyndelsen. Hvalpen vil måske være urolig og ikke stå stille nok, så du kan klippe omhyggeligt. Og du skal selvfølgelig være forsigtig, så du ikke klipper for langt ind i dens negle og rammer nerverne. Blodet og smerten vil traumatisere din hvalp, og det er nødvendigt, at denne proces er smertefri og uden angst for dens fremtidige neglepleje. Mange vælger at gå til en dyrlæge første gang hvalpen skal have klippet negle og så lære det af dyrlægen.

Tandpleje

En anden rutine, man skal begynde med hvalpen, er tandpleje. Dette er meget, meget vigtigt. I Danmark har omkring 70% af hundene smerter på et eller andet tidspunkt. Da hunde ikke kan forklare problemet, er hundeejere nødt til at forhindre dette problem i at opstå samt være opmærksom på tegn på tandproblemer som: dårlig ånde, mindsket appetit, hævet tandkød, brune pletter på tænderne.

Forebyggelse: Børst dagligt. Køb en god hundetandbørste, der er dobbeltsidet, hvilket betyder, at den børster forskellige vinkler af tænderne. Brug en tandpasta af høj kvalitet. Petosan Kit er perfekt, den leveres med en dobbeltsidet børste, tandpasta og tandkødsrenser. Den leveres i 3 størrelser. Vær sikker på, at du vælger den rette størrelse til din hvalp og øg størrelsen efterhånden, som din hvalp vokser.

Der er også et stort udvalg af legetøj, der plejer hundens tænder. De giver massage og renser hundens tandkød samt fjerner madrester, der sidder fast mellem tandkød og tænder. 

Relevante produkter