Norwich Terrier

Det skal du vide om en Norwich terrier

Hvis du overvejer at berige hjemmet med en hund, som både er trofast og nem at have med at gøre, kan en Norwich terrier være en god løsning. Racen er generelt en meget elsket hund, men desværre er Norwich terrieren i Danmark relativt sjælden pga. de små kuld, og fordi hundens graviditet ofte ender ud i kejsersnit. Her i artiklen gør vi dig klogere på den lille terrier, som vil blive en elsket familiehund, hvis den bliver aktiveret rigtigt og nok.

Historien om Norwich terrier

Historien om denne hunderace daterer sig tilbage til mindst slutningen af 1800-tallet, hvor racen blev brugt som gårdhund til at jagte rotter og andre gnavere i staldene i det østlige England. På grund af dens lille størrelse var hunden også yndet at anvende til rævejagter, og desuden var den bare en trofast og loyal familiehund.

Siden 1860’erne var der irske terriere i Cambridge-området, og man mener, at denne race kan være forfaderen Norwich terrieren. I den tidligste begyndelse for racen blev den også kaldt Jones Terrier og Cantab Terrier. I 1964 blev racen adskilt fra den meget lignende Norfolk terrier, som har den særlige forskel, at ørerne falder fremad over hovedet.

Hvad er aktivitetsniveauet for en Norwich terrier?

Som det er gældende for mange hunderacer, er også Norwich terrieren glad for mad. Derfor er det vigtigt, at den får regelmæssig motion – gerne flere gange om dagen – så den ikke tager på og bliver overvægtig. Fordi den er fremavlet til gavn i landbruget, kan den sagtens holde til – og kræver nærmest – at blive stimuleret gennem forskelligartede aktiviteter. Udover gåture kan også leg med hundelegetøj være en god idé, ligesom mange ejere træner agility med racen.

Vi har at gøre med en lille og robust hund, der både er livlig, aktiv, stærk og udholdende. Du kan derfor få nogle rigtig gode og lange gåture med hunden, hvor du ikke skal være bange for, at den løber for langt væk. I sin natur har denne terrier nemlig en stærk følelse af flokmentalitet, der gør, at den aldrig vil være langt væk fra dig.

Fysiske karaktertræk hos en Norwich terrier

Der er ikke stor forskel på hverken hanner eller hunner for denne hunderace. Begge bliver nemlig cirka 25-26 cm høje. Hundens vægt ligger på omkring 6-7,5 kg. Med hensyn til farver på Norwich terrier-hvalpe finder du dem i alle afarter af rød, sort/tan, hvedefarvet samt blandinger af mørke og lyse farver, såkaldt grizzle.

En Norwich terriers temperament

Denne type terrier er en af de allermindste af sin slags. Den har et forholdsvist energisk væsen og en elskelig natur. Du kan ofte opleve terrieren komme løbende mod dig med stor begejstring, fordi den generelt er glad for sine omgivelser og gerne vil vise det. Det er en god familiehund, fordi den ikke gør meget, men i stedet er en både kærlig og trofast del af hjemmet. Den bliver ofte beskrevet som frygtløs, og den kan med den rette træning nemt lære at omgås og tolerere andre dyr, herunder fremmede hunde.

Pels og pelspleje

Som du måske kan forestille dig det, skulle en hund på landet i 1800-tallets England kunne klare lidt af hvert med hensyn til barske forhold samt vind og vejr. Pelsen på en Norwich terrier er derfor ru, relativt hård og ikke mindst bestående af en tyk underuld, som sidder tæt ind til den lille hundekrop og gør den modstandsdygtig i al slags vejr.

Fordi pelsen fra et avlsperspektiv har skullet kunne holde til meget – fx at jage en ræv ud af en rævegrav – gror den også forholdsvist hurtigt. Det betyder, at du skal regne med, at din hund skal trimmes omkring tre gange i løbet af et år. Med den rigtige trimmer kan du faktisk klare det selv, hvilket ikke kun er en fordel, fordi det er en billigere løsning end hos en salon. Det kan også være en god træningsøvelse, som kan bringe jer tættere sammen.

Udover trimningen bør du børste hundens pels igennem hyppigt. Det sikrer en sund pels, og du slipper for at have hundehår liggende hele året. Husker du at børste din terriers pels regelmæssigt, vil du som tommelfingerregel kunne se, hvornår hunden trænger til at blive trimmet – nemlig når den begynder at fælde.

Det skal du være opmærksom på hos din Norwich terrier

Norwich terrieren er en familiehund, som har en særlig grad af flokmentalitet. Derfor egner den sig ikke til at være alene hjemme i mange timer ad gange. Anskaffer du dig denne hunderace, skal du således være opmærksom på, at den er et nyt familiemedlem, som kræver meget opmærksomhed.

Hunderacen har derudover en tendens til at kede sig, hvis den ikke bliver stimuleret nok, eller hvis dens arbejdsopgaver bliver for ensformige. Det betyder, at det er optimalt, at I ikke går den samme rute og træner de samme ting igen og igen, og at belønningerne – i form af godbidder – ikke er ens. Det vil holde kedsomhed fra døren, og I bevarer en god kontakt imellem jer.

Hunden har tendens til at gø, når der kommer fremmede, men den falder også hurtigt ned igen og vil gerne være en del af flokken. En Norwich terrier må gerne være påpasselig, men den skal ikke være hverken aggressiv eller sky. Generelt er det en sund hunderace, som dog – særligt med alderen – kan døje med hoftedysplasi, epilepsi og løse knæskaller. Kan du være der for din terrier, vil den være der for dig, og du får en kærlig, loyal og aktiv bedste ven med en forventet levetid på 12-16 år.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter