Potevoks til de udsatte poter

Mange hundeejere går meget op i at hunden får et ordentligt foder, bliver trænet korrekt, luftet nok og generelt er sund og rask, men hundens poter er mindst lige så vigtige at have med i tankerne når der tales om et godt helbred. Hundens poter skal bære den hele livet og i modsætning til os mennesker, går de fleste hunde ikke med sko. Salt og is på vejene om vinteren, den varme asfalt om sommeren, skarpe genstande mm. er alt sammen faktorer som udfordrer hundens poter året rundt. Derfor kan potevoks være en perfekt løsning når man skal passe på hundens poter og samtidig pleje dem mod udtørring. 

Almindelige poteproblemer hos hunde

Forbrændinger af hundens poter ses ofte om sommeren, hvor asfalten er for varm til at hunden burde gå på den. Desværre er det jo sådan at de kære dyr ikke er meget for at vise smerte, så i nogle tilfælde opdages skaden først når omfanget af den er blevet for stor. Forbrændinger kan give brandvabler som i nogle tilfælde er så væskefyldte at de sprænger, ydermere kan der dannes betændelse og infektion. Det er yderst smertefuldt for hunden, da poterne har mange følenerver i sig. Derfor er det vigtigt at hunden primært opholder sig på græs når temperaturerne stiger til sidst i 20’erne om sommeren. Tjek derfor altid din hunds poter efter gåturen og hold øje med om den halter eller slikker sig mere på poterne end normalt. En huskeregel er hvis asfalten er for varm til at du kan holde din håndryg på den i 5 sekunder, er den som udgangspunkt også for varm for hundens poter.

Forfrysninger som er beskadigelse af væv opstår når hunden er ude i temperaturer under frysepunktet. Symptomerne er som ved forbrænding både vabler, sår, smerte, rødme og hævelse. Når det er koldt nedsætter kroppen blodgennemstrømningen til de yderste dele af kroppen, herunder poter, halespids, ører og snude. Grundet den nedsatte blodgennemstrømning er risikoen for forfrysninger derfor større, da yderområdernes væv derfor mangler ilt og varme. I Danmark kommer temperaturerne dog ikke så langt ned om vinteren som i andre lande, men vinden kan sagtens være skyld i forfrysninger. Vinden er nemlig med til at gøre at kulden føles koldere, hvilket resulterer i at kroppen sænker blodgennemstrømningen endnu mere således, at yderpunkterne ikke får den optimale ilt og varme tilført som der skal til i den kolde tid. Så selvom det kun er et par minusgrader om vinteren, så vær bevidst om blæsten.

Salt i poterne er især et stort problem for hunde som bor i byområder hvor der er mere trafik. Vejsaltet kan virke ætsende og udtørre hundes poter og sprækker og sår kan opstå således at der kan dannes infektioner, hvilket er enormt smertefuldt for hunden. Det svarer til at vi mennesker kommer salt i et sår eller presser en citron med et sår på fingeren, hvilket ingen har lyst til. Igen opdages dette oftest først når skaden er sket, hvorfor det er vigtigt at skylle hundes poter i koldt vand efter gåturen.

Bakterie- og svampeinfektioner kan opstå af forskellige årsager, blandt andet hvis hunden befinder sig meget i et vådt miljø såsom på stranden og/eller i skoven, salt om vinteren som kan få hunden til at slikke mere på sine poter og derved skabe et fugtigt miljø og ved allergi som gør, at hunden også slikker meget i poterne. En del svampe trives bedst i fugtige og varme miljøer, hvorfor svampeinfektioner oftest ses i poter mellem trædepuderne. Symptomerne er at hunden slikker sig i poterne, huden er rød, varm og hævet, hunden vil ikke røres på poterne, poterne lugter surt og i værste tilfældes kan små røde blære ses. Det er derfor vigtigt at poterne holdes så tørre og rene som muligt.

Hvordan beskytter jeg min hunds poter?

Fælles for ovenstående poteproblemer er, at de sagtens kan forebygges ved den rigtige pleje. Ved at smøre poterne med en ordentlig potevoks kan man undgå udtørring som kan give sår og derved gøre trædepuderne mere modstandsdygtige og bløde. Sprækkede pote kan resultere i bakterie- og svampeinfektioner, så potevoksen er også forebyggende for dette. Husk dog altid at holde hundes poter tørre og rene efter hver gåtur, så poterne ikke er fugtige i for lang tid ad gangen. Husk også at trimme pelsen på poterne og mellem trædepuderne, da pels er med til at opsamle skidt og møg og gør det svært for fugten at forsvinde.

Musher’s Secret potevoks gør underværker

Potevoksen fra Musher’s Secret er et 100 % naturligt og allergivenligt produkt som beskytter poterne året rundt, lavet af gul og hvid bivoks, carnauba voks og candelilla voks, samt vegetabilsk olie med E vitamin. Desuden indeholder voksen ingen kunstige tilsætningsstoffer og GMO’er. Voksen danner en beskyttende barriere på poter og mellem trædepuder kort tid efter påføring og beskytter og forhindrer derfor mod salt, is, sand, forbrænding på varm asfalt, forfrysning om vinteren, bakterier mm. samtidig med at den plejer og blødgører trædepuderne. Den kan altså bruges året rundt og lader huden ånde således at fugt kan trænge væk, samtidig med at den ikke pletter på tæpper og møbler. Påfør voksen 5-10 min. inden gåturen, eller brug den også indendørs som pleje af tørre poter. Voksen kan udover hunde også bruges til kattepoter som også er udsatte både vinter og sommer.

 

Relevante produkter