Regntøj til hunden

Der kan være delte meninger om tøj og dækkener til hunde, men der er flere årsager til at det er en god ide. Hunden har siden tidernes morgen som ulv ændret sig markant i pelsen i takt med, at avlen er blevet mere målrettet de mange forskellige racer, klima samt menneskers livsstil indenfor i opvarmede hjem. Pelsen er altså ikke hvad den har været i form af en tyk underuld som ulven stadig har den dag i dag, så det er en god ide at hjælpe hunden lidt på vej så den ikke går og fryser. 

Fryser hunden først når den ryster og sitrer?

Hvis din hund begynder at ryste eller sitre når i er ude og gå en tur, kan du være sikker på at den har haft det koldt i noget tid. Dette kaldes hypotermi og grunden til at hunden ryster og sitrer er fordi den er så nedkølet, at dens muskler prøver at generere varme. Det er derfor vigtigt at tage den lave kropstemperatur i opløbet og forebygge hypotermi ved at give hunden tøj eller et dækken på. I regnvejr kan et regndækken også hjælpe mod hypotermi, da det ikke kun er kulden der kan nedkøle din hund, men også det faktum hvis den er våd i længere tid.  

Hvilke hunde fryser mest?

Som udgangspunkt fryser små hunde mere end de store på grund af deres lavere kropsvægt. Dog er det ikke kun vægten som afgør om hunden har let ved at fryse, men i den grad også tykkelsen på pelsen. Har hunden kort pels er den mere udsat, men har den lang pels uden en tyk underuld er den mindst lige så udsat for at fryse. Det er derfor vigtigt at kende sin hunderace i forhold til om den har underuld eller ikke trods en lang pels, så man ikke tror at den lange pels er en stærk nok indikator for at hunden kan holde varmen, og derfor ikke giver hunden dækken på om vinteren eller ved meget regn. Gamle hunde er også udsatte om vinteren da de ofte lider af gigt og andre problemer med deres bevægeapparat. Kulde giver stivhed i leddene, hvorfor det er vigtigt trods vægt og pelstype at ældre hunde får dækken på. Hvalpe har også svært ved at regulere deres kropsvægt, så de har også gavn af tøj eller dækken og vil derfor også blive vænnet til at have dette på fra en tidlig alder.

Skal man vælge et dækken med eller uden for?

En hund med lang pels og det danske våde vejr er ikke altid en god kombination. Det kan tage enormt lang tid for hunden at tørre, hvis den kun bliver tørt af med et håndklæde efter gåtur. Hvis den ligger i længere tid med en våd og fugtig lang pels, kan det i værste tilfælde udvikle sig hot spots som er yderst ubehageligt for hunden. Et regndækken kan derfor være stor hjælp til at tage det værste regn på gåturen og kan sagtens bruges året rundt, da de kommer med og uden for. I de lunere måneder kan et dækken uden for altså være en hjælp, hvor om vinteren kan et dækken med for hjælpe mod en kold hund.

Hos PetLux finder du et bredt udvalg af tøj og dækkener til din hund uanset størrelse, både regndækkener med og uden for og striktrøjer af højeste kvalitet. Især kan regnjakker fra FashionDog og Cloud7 fremhæves. Begge mærker fremstiller produkter af højeste kvalitet i et slidstærkt nylon materiale som beskytter din hund mod regn og kulde.

Se mere på: https://petlux.dk/collections/hundetoj-og-daekkener

Relevante produkter