Otte trin til at holde din kat sikker og behagelig mens du rejser

Otte trin til at holde din kat sikker og behagelig mens du rejser

8 essentielle tips til at sikre din kat bevæger sig på den bedst mulige måde

Din kat vil måske ikke være den bedste rejsekammerat. Det er fordi den er en skabning af vane og at tage den væk fra de omgivelser, den er mest fortrolig med gør den til at føle sig sårbar, ængstelig og usikker. I modsætning til en hund, er din kat ikke begejstret for at tage på disse familieferier og ture væk fra hjemmet.

1. Vælg den bedste kattetransporttaske

Det er ikke sikkert at bære din kat på skødet, når du rejser. Invester i en god kattetransporttaske, der ikke kun vil holde din kat sikker, men også give den komfort til at sove hele rejsen, som er kattens foretrukne måde at fordrive tiden. Få den rigtige størrelse til din kat. Han burde være i stand til at strække og ligge ned uden nogen nød.

Hvis du rejser med fly, skal du sørge for, at den type af transportkasse du planlægger at bruge, er en acceptabel kæledyrstransportkasse. Det symbol, du skal kigge efter, er IATA, hvilket betyder, at det er flygodkendt.

2. Sørg for at polstre kattetransportkassen for komfort og for at undgå et ildelugtende svineri

Få en blød polstring til bunden af kattetransportkassen. Du kan lægge dens foretrukne tæppe eller et blødt håndklæde ind i den.

Mange katte tisser når de er stressede, men du kan undgå et ildelugtende svineri ved at tilføje et absorberende engangsunderlag, som du kan skifte hurtigt i tilfælde af tis eller opkast. Det er derfor tilrådeligt at tage mere end én af disse underlag med på turen.

3. Lad din kat blive fortrolig med transportkassen

Nogle dage før rejsen, skal du placere transportkassen på din kats favorit-hvilested. Placer dens yndlingslegetøj eller tæppe inde i den og lad den udforske den og blive fortrolig med den. Dette vil bidrage til at løsne op for spændinger, der naturligt opstår, når katte bliver introduceret til nye ting. Du kan også sprøjte katteurt for at lade den få blive med tilpas med kassen.

4. Medbring mad og vand

Nu skulle du gerne vide meget godt, hvor meget mad og vand din kat har brug for hver dag. Dette skulle gøre det nemmere for dig at vurdere, hvor meget der skal medbringes på turen. Ved hvert stop, skal du sørge for at give den nok vand at drikke. Husk ikke at fodre den under rejsen, da dette kan få den til at kaste op.

Sammenklappelige mad- og vandskåle er det mest bekvemme for rejser med din kat, fordi de let kan gemmes væk, når din kat ikke bruger dem.

5. Medbring din kats sundhedspapirer

Der er nogle lande, som kræver, at du skal rejse med din kat sundhedscertifikat. I tilfælde af at du har brug for at besøge en dyrlæge, er det tilrådeligt at få din kats dyrlægejournaler med dig. Dette vil gøre det lettere for den nye dyrlæge for at vide præcis, hvordan han skal behandle din kat uden at forårsage ham mere ubehag eller smerte.

6. Hold din kat rolig og afslappet

Medbring din kats yndlingsting som tæpper eller legetøj. Dette vil bidrage til at holde den rolig under turen. Hvis der er stop i din rejse, kan du endda aktivere den med en af dens foretrukne dinglende kattelegetøj.

Feliway kattespray kan bruges til at holde din kat afslappet under rejsen. Feromoner er en velkendt og beroligende duft til din kat og denne atmosfære vil sikre at dig og din kat har en rolig og uheldsfri rejse, uanset hvor I skal hen.

7. Giv din kat seletøj på

Vælg en kattesele, og test det flere gange før din tur, for at sikre din kat ikke kan flygte fra den. Lad selen blive på din kat under rejsen, og når du tager ham ud, skal du stadig beholde selen på indtil du har nået din destination. Hvis en kat undslipper i en lufthavn eller et tog, er det meget svært at få ham igen, så dette er en forebyggende foranstaltning.

8. Få en kattetegn

Hvis din kat bliver væk eller adskilt fra dig under dine rejser, vil et kattetegn sikre at du bliver kontaktet, så snart den er fundet. Sørg for at du har skrevet dit navn og alle dine kontaktinformationer på hundetegnet og sæt det fast på din kats halsbånd. Hvis du planlægger at rejse udenlands med din kat, skal du huske at tilføje +45 til telefonnummeret.

Bemærk at indgraverede tags holder længere.

Relevante produkter