Kattebakke træning

De fleste katte behøver ikke undervisnings i at bruge en kattebakke. Killinger der bliver taget fra moderen for tidligt, eller som er traumatiseret, behøver muligvis lidt hjælp til at bruge kattebakken korrekt.

Sørg for at vælge en kattebakke killingen let kan komme ind og ud af. Hvis siderne er for høje, kan killingen se det som en barriere. En boks med top dækning der kan holde lugten inde, er ofte et godt valg. Det giver også en smule privatliv til killingen.

Rengør kattebakken dagligt

Hvis det ikke lugter rent til katten, vil hun måske stoppe med at bruge det. Ofte vil det være nok blot at fjerne det faste affald, hvis det er et sundt dyr. En komplet rengøring bør ske en gang om ugen eller oftere, hvis det er nødvendigt. Hvis din kat eller killing oplever tarm-eller urin problemer, er det en god ide at skifte gruset dagligt for at undgå en infektion. Brug varmt sæbevand frem for skrappe kemikalier. Din kat vil være i stand til at lugte forskel, og kan finde på at boykotte det p.g.a. duftende desinfektionsmidler.

Kattegrus

Gruset, du bruger, kan også spille en vigtig rolle i din succes. Absorberende grus i ler, er let nedbrydeligt og billigt, men det er tilbøjeligt til at skabe støv. Hvis du holder bakken i et lukket område, eller bruger en med et låg, vil ler måske ikke være det bedste valg. Sammenklumpende grus er fantastisk til daglig fjernelse af affald. Når klumperne er ude, er resten af gruset rent og du behøver blot tilføje lidt mere efter behov. Sammenklumpende grus er bedre til voksne katte, da kornene er meget små. Meget behårede killinger vil især være tilbøjelige til at samle noget af gruset op i pelsen, og risikere at indtage det, mens de plejer sig. Økologisk grus er også meget biologisk nedbrydeligt, og generelt lavet af plante-baserede, genbrugsmaterialer. Det suger som ler, men det skal oftere skiftes helt ud. 

PeeWee træpiller er et genialt produkt, hvis du som katteejer har følgende krav: Høj sugeevne, Økologisk, bæredygtigt, ingen lugtgener og uden alverdens tilsætninger. OBS emballagen er dog i plastik. 

Husk, at killinger måske foretrækker uparfumerede mærker af kattegrus. Næsen er mere følsom end vores, og duften vil måske være grim for killingen. Find noget I begge kan lide og hold jer til det. Katte er vanedyr. Ændringer i gruset kan også forårsage ændringer i deres valg af, hvor de mener bakken skal være.

Sæt killingen forsigtigt i gruset, når bakken er på plads. Gentag denne handling hver time, indtil hun forstår det. Selv om hun måske straks vil smutte ud af boksen, så ros hende, når hun bruger det. Hvis du bemærker hende grave eller kradse på avisen, eller grave i et hjørne, tag hende straks til hendes kattebakke. Kradsen er et tegn på, at hun måske skal på toilettet.

Killinger kan tiltrækkes af jorden i dine potteplanter. For at beskytte dine planter, kan du dække jorden med sten eller lignende. Hvis du ser killingen prøve at lave et hul i dine potteplanter, skal du hurtigt, men forsigtigt, henvise hende til kattebakken.

Positiv overdrivelse virker med killinger og katte, ligesom det gør med andre dyr. Ros killingen overdådigt, når den bruger kattebakken rigtigt. Lad være med at bebrejde den, når det ikke lykkes. Flyt hende i stedet hen til bakken - og gør det rent, som hun har efterladt.

Relevante produkter