Kattens kradsebehov

At kradse er normal adfærd for en kat!

Hver katteejer ved, hvor vigtigt det er at have et kradsetræ.... faktisk for alle parter!

Katten får lov at kradse, som er en naturlig adfærd som det at spinne og trække vejret er. Ejeren beskytter sine vægge, sofa og andre ting af træ og stof i huset. Ok, jeg siger beskytte – betyder ikke at din kat ikke vil give dig det der blik, gabe, strække ryggen og give din sofa en ooooordentlig kradsetur :-) . Men et kradsetræ vil helt sikkert reducere og forebygge, at det sker jævnligt.

*Killinger vil vokse, og hver dag vil de udforske lidt mere, så vi anbefaler, du får et kradsetræ, som også kan bruges af en voksen kat. Undtagen hvis du er avler, og derfor tit har killinger, er disse træer en god løsning.

Se hele udvalget af kradsetræer.

Kradsetræ med gemmested 675,- Dette kradsetræ er godt til alle katte – Ligefra de helt unge katte til de voksne! ”Ostekassen” kan bruges til at lege skjul for killingerne, men også bruges til en god gang krads. For en voksen kat er det også et godt træ med plader de kan ligge og sove på, lange kradsesøjler til et godt stræk og ”ostekassen” når den vil have noget fred og ro.

For at gøre din kat mere interesseret i et kradsetræ, spray noget catnip spray på det - katten bliver vild med det!

Hvis du ikke ved hvad katteurt er, læs mere på: Catnip (katteurt), kattens fjolle urt 

Denne artikel forklarer årsagerne til hvorfor katte kradser, og hvordan man ændrer opførslen hos katte, der kradser sofaer, gardiner og tæpper.

At kradse er en normal adfærd for alle kattefamilier, fra de mindste huskatte til den største junglekat, men det er vigtigt for katteejere at ændre kattens opførsel af hensyn til møblerne. Ved at give killingen masser af steder at bruge sine kløer, kan katteejere undgå ridsede møbler og gardiner, og have en sund og glad kat.

For at kunne træne din kat til ikke at ridse møbler, gardiner og andre uhensigtsmæssige objekter, er det vigtigt først at forstå rødderne til kradseadfærden. Hos de vilde katte er det for at markere deres territorium, efterlade deres duft og advare udefrakommende om at holde sig væk. Katte gør det også for at forstærke deres kløer og holde dem smidige og klare til jagt. Katte kradser på trægenstande for at skærpe deres kløer, på samme måde som mennesker bruger sten til at holde deres knive skarpe.

Mens denne kradseopførsel er en normal og instinktive del af at være en kat, er det ikke behageligt for mennesker i det hjem, hvor adfærden går ud over et uvurderligt antikt møbel eller en dyr lædersofa. For at lære katte kun at kradse på passende objekter, kræver det noget indlæring.

En af de mest effektive måder at ændre kattens adfærd, er at opsætte nogle ting i hjemmet katten har mulighed for at kradse i. Naturtræ fungerer udmærket, men du kan også bruge tæppebelagte overflade eller særlige kradsepuder. Ved at give din killing nogle forskellige kradseoverflader, vil det holde den interesseret og holde dens kradseadfærd, hvor den hører hjemme.

  →  Ud over at give dem kradsetræer, kradsemåtter og andre kradseoverflader, er det en god idé at gøre dem endnu mere fristende ved at tilføje en lille smule katteurt. Kun få katte kan modstå denne aromatiske urt, og ved at gnide noget friskt katteurt eller tørrede catnip blade på disse nye kradsesteder, er du sikker på at de bliver de mest populære steder i huset. Catnip spray er godt til dette formål - bare give hver kradseoverflader et par hurtige sprøjt med catnip spray, og din kat vil helt sikkert finde kradsetræet uimodståeligt.

Hvor du placerer kradseoverfladerne er en anden vigtig overvejelse. En af de mest effektive måder at løse problemet på, er at placere et kradsetræ eller kradsemåtte ved siden af hver af problemområderne. Hvis din kat er tiltrukket af din gardiner, placere en kradsemåtte overhældt med catnip spray på gulvet foran gardinerne. Hvis din kat kan lide at hvæsse kløer på sofaen, placer et kradsetræ lige ved siden af sofaen. Dette vil bidrage til at ændre din kats naturlige instinkter til en mere passende adfærd.

Ved at give din killing mere passende steder at bruge sine kløer, kan du beskytte dine nerver - og dine møbler. At kradse er en naturlig adfærd for alle typer katte, men at kradse behøver ikke at ødelægge dit hjem. Med lidt snilde og lidt øvelse du kan ændre denne instinktive adfærd, og gøre din kat mere behagelig i hjemmet.

Relevante produkter