Kattelemme guide

Vejledning og inspiration - kattelemme

Husk at læse beskrivelsen i denne guide eller på produktsiden grundigt før du køber, for at se om du har behov for f.eks adapter eller ekstra tunneller

Se herunder hvad det er vigtigt for dig i en kattelem: Foreslået kattelem:

Jeg har en almindelig kat under 7 kg, og vil gerne have mulighed for at holde naboens katte og andre dyr ude.

Med eller uden ekstra tunnel elementer, og kan indsættes i dør, væg eller glas.

   

Sureflap lemKattelem Ferplast Swing 7

Jeg har en almindelig kat under 7 kg, og vil gerne have mulighed for at holde naboens katte og andre dyr ude, og samtidig holde min lille hund eller anden kat inde, mens den anden må komme ud.

Med eller uden ekstra tunnel elementer, og kan indsættes i dør, væg eller glas.

Sureflap DualScan chiplem – Scanner den indkodede chip fra begge sider af lemmen:

Sureflap DualScan Mikrochip Kattelem

Jeg har en stor kat over 7 kg, eller en lille hund, vil gerne have mulighed for at holde naboens katte og andre dyr ude, og kunne styre digitalt, hvornår kattelemmen skal åbne og være lukket.

Med eller uden ekstra tunnel elementer, og kan indsættes i dør, væg eller glas.

Sureflap Pet Door XL kattelem med chip:

Stor xl kattelem Sureflap

Jeg har en kat over 7 kg. Det er ikke nødvendigt med hverken chip eller magnet, skal bare kunne styre lemmen manuelt, om den skal stå helt åben, være helt lukket eller åben fra en af siderne.

Med eller uden ekstra tunnel elementer, og kan indsættes i dør, væg eller glas.

 


Ferplast kattelem 

Jeg har en stor og lidt voldsom kat. Lemmen skal være stærk, og der skal bare være mulighed for at kunne aflåse den helt, eller lade den stå åben.

Staywell 600 kattelem i aluminium:

Staywell 600 kattelem i aluminium

 

Kattelemme kommer i mange forskellige typer og modeller, og det kan være svært at finde rundt i det.

Her finder du en guide og vejledning til kattelemme, som kan hjælpe dig træffe den rigtige beslutning, og vælge den lem som passer dit behov. Vores klart bedst sælgende kattelem, er en Sureflap chiplem, som fungerer og åbner via den chip, som de fleste katte allerede har under huden. Men vi har mange andre typer også. Der er almindelige 4-vejs lemme, der er 4-vejs lemme med magnet, hvor katten får et halsbånd på med magnet, som styrer åbning og lukning af kattelemmen, og så er der en kattelem i aluminium. Lad os prøve at se på dem i denne guide.

Et generelt godt råd om kattelemme er så vidt muligt at placere dem et sted, hvor der er mest muligt læ for vind og regn. Ingen kattelemme er 100% vind og vandtætte, så den kan med fordel placeres et sted, hvor blæst og regn ikke står direkte ind på kattelemmen.

 

Kattelemme med chip

Med en kattelem med chipstyring, har du mulighed for selv at bestemme, hvilke katte der har mulighed for at komme ind. Det kan være en kæmpe fordel, da katten for det første selv kan bestemme, hvornår den skal ind, og uden at lukke fremmede katte og dyr ind, som måske stjæler af kattens foder, eller laver andre unoder i huset. Der kan typisk kodes 32 katte ind, og det er kattens chip, som sidder under huden, der registreres. Er katten ikke allerede chippet, kan du få det gjort hos dyrlægen, eller du kan købe en chip, som du kan sætte i kattens halsbånd, indtil du eventuelt får skudt en chip under huden på katten. Der følger ingen chip med til kattelemmen. 

Sureflap kattelem med chip

Sureflap lem

Hvis du for eksempel har en mur på 20 cm., hvor der skal installeres en Sureflap, skal du både bruge ekstra tunnel elementer og en adapter. Adapteren bruges, så tunnellerne kan fastgøres ordentligt sammen med elementerne.

Skal Sureflap lemmen installeres i en dør eller andet, hvor der sidder metal i nærheden, skal den også installeres med adapter, da alle former for metal kan forvirre RFID-signalet til kattelemmen, så den ikke fungerer korrekt.

Tunnelforlængere til Sureflap kattelem

Ved installation af Sureflap i glas eller i væg med tunnel

Dette er gældende for alle Sureflap kattelemme. Hvis du skal installere den i en glasdør for eksempel, skal du bruge en adapter. Vi anbefaler at få en glarmester til at lave hullet i glasset og sætte Sureflap lemmen i. Her er adapter til Sureflap i glasdøre.

Hvis du for eksempel har en mur på 20 cm., hvor der skal installeres en Sureflap, skal du både bruge ekstra tunnel elementer og en adapter. Adapteren bruges, så tunnellerne kan fastgøres ordentligt sammen med elementerne.

Skal Sureflap lemmen installeres i en dør eller andet, hvor der sidder metal i nærheden, skal den også installeres med adapter, da alle former for metal kan forvirre RFID-signalet til kattelemmen, så den ikke fungerer korrekt. Her er tunnel  elementer til sureflap

 

Sureflap Pet Door XL med chip

Sureflap har produceret denne større model, som er beregnet til store katte og små hunde.

Den fungerer i princippet som den almindelige Sureflap beskrevet herover, men den er større og mere velegnet til større katte som Maine Coon, Norsk Skovkat og andre katte over ca. 7 kg.  Den har et digitalt display, så du har mulighed for at kode katten ind, og indstille præcise tidspunkter, hvor lemmen skal være åben eller låst. Dette kan være en stor fordel, hvis du for eksempel vil sørge for, at kattene ikke kan komme ud efter en bestemt tid, når de er kommet ind.

Med hensyn til installation i væg med tunnel, installation i glas, og hvis du har metal i nærheden af chiplemmen, gælder der det samme som i beskrivelsen overfor af den almindelige Sureflap, at der skal bruges adapter. Men størrelsen er en anden, og disse kan findes her:

Adapter Sureflap Pet Door XL og Tunnel elementer Sureflap XL

Sureflap DualScan kattelem med chip

Sureflap DualScan Mikrochip KattelemSureflap DualScan fungerer som den første standard Sureflap, med den forskel at lemmen læser kattens chip fra begge sider.

Hvis du for eksempel har en anden kat eller lille hund, som ikke må komme ud, mens den anden gerne må, er det denne du skal vælge. Når katten er kodet ind, vil den kunne komme både ud og ind. Andre, som ikke er kodet ind i Sureflap DualScan kattelemmen, kan hverken komme ind eller ud.

Husk også her adapter, hvis lemmen skal monteres i glas, i væg med tunnel, eller hvis der er metal tilstede i området hvor lemmen sidder, som kan forstyrre RFID-chippen. Adapter og tunneller til Sureflap Dualscan er de samme som til standard Sureflap lemmen, som du kan finde i linksene længere oppe. 

 

Kattelemme med magnetstyring

En kattelem med magnetstyring har som sådan ingen fordele i forhold til en mikrochip kattelem, ud over at det er en billigere løsning.

Staywell 400 med magnet og 4-vejs lås

Kattelemmen leveres med en magnet og et halsbånd, som sættes på katten. Det er så kun katte med magneten omkring halsen, som kan komme ind ad kattelemmen. Lemmen leveres også med almindelig 4-vejs lås, så du manuelt har mulighed for at styre lemmen.

Staywell 400 kan monteres i glas, døre, vægge og mursten. Man skal huske at montere den i en højde, hvor magneten vil røre bunden af kattelemmen, når katten skal ind. Dette er nødvendigt, for at lemmen åbner korrekt hver gang.

Har du mere end 1 kat i husstanden, som skal benytte Staywell 400, kan du bestille ekstra magneter.

Ferplast Swing 7 med magnetstyring

Kattelem Ferplast Swing 7

Ferplast Swing 7 fungerer præcist som Staywell lemmen beskrevet herover, og kan monteres i samme elementer.

Der følger magnet og halsbånd med til Ferplast Swing 7. Men har du brug for ekstra magneter, hvis du har mere end 1 kat i huset, kan de købes her

 

Kattelemme kun med 4-vejs lås

Har du brug for en kattelem uden så mange dikkedarer, blot en lem, hvor katten kan gå ud og ind, og som du kan styre manuelt med en 4-vejs lås, er der her et udvalg. Med låsen på kattelemmen kan du sætte den til at være låst hele tiden, kun være åben udefra eller indefra, eller være helt åben fra begge sider. Skal den installeres i væg med tunnel, har vi separate tunnel elementer, som kan købes til flere af modellerne.

Ferplast Swing 5 med 4-vejs lås

Kattelem i aluminium

Denne type kattelem har ingen låse. Den er stor, så den er velegnet til store robuste katte, som måske har tendens til at være lidt voldsomme. Rammen er bygget i aluminium, og selve lemmen består af en flap i kraftig gummi. Nederst sidder der en række magneter, som holder lemmen lukket, når den ikke er i brug.

Den kan lukkes helt om natten for eksempel med et skod med lås fra husets inderside.

Har du andre spørgsmål til kattelemme, kan vi kontaktes på hverdage mellem 10:00 - 16:00 på + 45 71 71 65 71 eller e-mail mail@petlux.dk

Relevante produkter