Snortræning af din kat

Mange katteejere vælger at tage deres katte ud på regelmæssig motion med en snor og seletøj, snarere end at lade dem vandre omkring udendørs alene. Bortset fra at være en mere sikker løsning, giver det dig også mulighed for at tilbringe mere kvalitetstid med katten. Det er imidlertid vigtigt at huske på, at katte ikke er lette at træne og vil derfor ikke vil gå lydigt ved din side som en hund.

Hvornår og hvordan man kan begynde at snortræne katte

Det bedste tidspunkt at starte snortræning af din kat, er når den stadig er ung (ca. 6 til 7 måneder gammel). Du bliver nødt til at begynde processen med at vælge en egnet sele og en let snor, og disse er tilgængelige i en række forskellige farver og designs. Katteseler er generelt justerbare, og det gør dem egnede til katte i alle former og størrelser. Hvis du ikke ønsker at bruge en sele, kan du købe en speciel kattejakker, der er designet til at der kan sættes en snor fast. Hvis den bruges sammen med en let snor, kan en kattejakke gøre at din kat føler sig bedre tilpas og mindre begrænset. Halsbånd, på den anden side, kan ikke anbefales, da katte kan lære at slippe ud af dem.

Når du har valgt en passende snor og seletøj, vis dem til din kat, og derefter placer dem ved siden af dens soveområde i et par dage - dette skulle gøre det muligt for dit kæledyr at gøre sig fortrolig med de nye emner. Det næste skridt er at placere sele på din kat, tilpasse det så det passe, og derefter lade katten vandre rundt i huset for en kort stund.

Efter et par dage bør din kat have vænnet sig til at bære selen, og vil forhåbentlig giver dig mulighed for at vedhæfte en snor. Når snorer er fastgjort, så lad din kat gå rundt i huset igen, indtil den vænner sig til følelsen af det nye element - vær ekstra opmærksom på dette stadium for at sikre, at din kat ikke vikler sig ind i noget. Når din kat er vant til at bære både snor og seletøj, tage fat i snoren og gå rundt i huset med dit kæledyr. I første omgang vil du opdage, at du bare er nødt til at følge din kat rundt, men til sidst kan du begynde at trække i snor for at få din kat til at gå, hvor du ønsker den skal gå.

Flytte udendørs

Det næste skridt er at forsøge at tage din kat ud i haven. Hvis din kat ikke er vant til at være udenfor, kan det tage lidt tid til at vænne sig til de mange nye lyde og lugte. Mens din kat er udenfor, kan du prøve at gøre den tid så sjov og spændende som muligt, så din kat ser det som en positiv oplevelse. Husk at belønne din kat jævnligt for god opførsel, ved at give den nogle af sine foretrukne godbidder.

Når din kat er vant til sin snor og seletøj udendørs, så er det tid at vove sig lidt længere væk fra huset. Det er bedst at vælge et roligt tidspunkt på dagen, når der sandsynligvis er mindre trafik og færre mennesker og dyr omkring. Det er også en god idé at købe et navneskilt og vedhæfte det til din kats sele, bare i tilfælde af at du løber ind i uforudsete problemer.

Hvis du har en lokal park, så er dette et godt sted at gå imod, men være parat til at tage din kat op, hvis du får øje på potentielle farer. Selv om du går med din kat, vil den sandsynligvis ville variere sit tempo, og vil måske stoppe lejlighedsvis at udforske ting. Hvis din kat pludselig bliver ophidset, stop og vent indtil den er faldet til ro, før I begynder at gå igen. Når din kat vænner sig til at komme ud på regelmæssige gåture, kan du begynde at variere den tid du ophold dig udenfor, og den afstand du går.

Dos and don´ts

For at sikre, at du og din kat får mest muligt ud af de daglige ture sammen, skal du huske et par vigtige ting:

Brug altid påførende belønning når du træne din kat til at gå i snor og seletøj.

Sørg for at dit kæledyr er fuldt vaccineret for at beskytte det fra alle infektioner og sygdomme.

Sørg for at din kat er blevet steriliseret eller kastreret.

Bliv ikke fristet til at straffe eller råbe ad din kat, hvis den ikke reagerer på dine kommandoer - ellers vil den begynde at forbinde snor og sele med negative erfaringer, og kan begynde at nægte at bruge dem.

Lad ikke din kat være uden opsyn, når de er fastgjort til selen, da den kunne blive viklet ind i noget, og resultere i en alvorlig skade.

Lad ikke din kat kravle op nogen træer eller klatre inde i noget, mens I er ude og gå tur.

 

At træne din kat til at gå i snor giver den perfekte mulighed for at udforske det store udendørs, uden at den er udsat for nogen af de potentielle farer, der møder mange udendørs katte. Forhåbentlig, når din kat bliver vant til sine almindelige udendørs gåture, kan I begge nyde mange timers kvalitetstid sammen!

Mere om killingepleje:

 

Relevante produkter