Siberian Forest

Atletisk kat fra Rusland

Oprindelse

Siberian Forest er en sjælden katterace, der kommer fra Sibirien. Den er også bare kendt som Siberian. Denne race menes at være blevet bragt til Sibirien af russiske emigranter.

Denne kat har en glamourøs lang tyk pels, der beskyttede den fra sub arktiske klima i skovområdet i Taiga, Sibirien.

Denne race var en af de tre langhårede katte repræsenteret på den første udstilling, som blev afholdt i England i 1700-tallet.

Opdrætter Elizabeth Terrell i Louisiana var ansvarlig for at bringe Siberian Forest til Amerika. Den har endnu ikke modtaget fuld accept fra katteopdrættere, fordi det er en sjælden race, men den vinder i popularitet.

Kendetegn 

Siberian er en stor stærk kat med kraftige muskler. Han har en moderat lang formet krop med et godt afrundet bryst.

Denne kat har et bredt hoved, i form af en modificeret kile. Han har en afrundet snude med lange knurhår.

Siberian Forest har store brede øjne, der næsten er rund i formen. Øjenfarve er ikke relateret til pelsfarven. Ørerne er medium store.

Benene er moderat lange med bagbenene længere end de forreste. De afrundede poter har tå totter, og halen er lang og tyk med lange hår hængende ned fra oversiden .

Siberians pels er moderat lang. Den er lidt kortere i skulderbladene og nogle dele af brystet. Den sibiriske kat vil fælde en gang eller to om året . Den lange triple pels har dækhår, AWN hår og en dunet underuld.

Pelsen er vandafvisende, og dækhårene er fedtede. Pelsen kommer i forskellige farver og mønstre med undtagelse af spidse farver.

Siberian Forest tager fem år at modnes. Voksne hunner vejer mindre end hannerne.

Levetiden for en Siberian Forest  er 12 - 15 år.

Temperament

Siberian er kærlig og legesyg. På trods af hans store størrelse, er han meget adræt med et stort spring. Han kan nemt hoppe på toppen af skabe og reoler.

Denne kat elsker mennesker, og han kan følge hans menneskelige følgesvend rundt. Han er en ”lap cat” og nyder at blive kælet og nusset. Han kommer godt ud af det med nye mennesker, andre katte venlige kæledyr og børn også.

Siberian Forest kan lære tricks, da han er intelligent og en god problemløser. Henter og spille med en godt kattelegetøj, er måder at holde ham aktiv og udfordret.

Denne kat kom fra den sibiriske skov, og derfor elsker han at lege i vand. Han kan endda hoppe i badekarret med sin menneskelige følgesvend.

Han er ikke klæbende og kan tilpasse sig til enhver form for hjemmemiljø, herunder livet i lejlighed.

Pleje og pelspleje

Selvom Siberian Forest er langhåret, kræver han ikke meget vedligehold. Hans pels er let at pleje, og filtrer og knuder ikke. Ugentlig børstning er mere end nok. Under perioder med fældning, er det tilrådeligt at børste og rede pelsen hver dag, for at fjerne døde hår og forhindre dannelse af knuder.

Ved shows skal Siberian Forest gives et bad før hver begivenhed, ellers kan katten nøjes med bad tre eller fire gange om året.

Ørerne skal rengøres ugentligt for at kontrollere for eventuel betændelse eller dårlig lugt. Tænderne skal rengøres jævnligt med en godkendt tandpasta og tandbørste. Dette vil fremme god generel sundhed og frisk ånde.

Trimning af negle kan være nødvendigt, for at holde dem korte og pæne. En godt kradsetræ vil også hjælpe dem med at slides naturligt.

Relevante produkter