Din kat fortjener det bedste

Hvis du er den heldige ejer af en kat, hvad enten det er en udekat eller indekat, er det vigtigt at den har en kattebakke i hjemmet hvor den kan gøre hvad den skal i fred og ro. Katte er nogle utrolig stuerene dyr og har derfor ikke brug for at man lærer den hvordan det bruger sit toilet, det er noget den automatisk kan.

Placeringen af kattebakken betyder meget

Når man får sin killing hjem og skal finde en permanent plads til kattebakke er der flere ting man skal tænke over.

  1. Bakken skal stå et let tilgængeligt sted, hvor katten ikke skal lede for længe efter den eller gå ned i en kælder eller op ad trapper for at finde det.
  2. Den skal stå et sted hvor din kat får fred og ro til at bruge den og hvor den ikke føler sig stresset. Derfor kan et rolig bryggers/en gang være en ide, da mennesker i hjemmet ikke opholder sig der i længere tid ad gangen. Din kat skal altså have mulighed for at gå væk fra sine mennesker når den skal på toilettet.
  3. Hvis din kat ikke bruger sin bakke og vælger at efterlade ”gaver” på gulvet, kan dette skyldes at den er utilfreds med placeringen. Måske føler den sig stresset eller forstyrret.
  4. Hvis placeringen er fin og din kat kan være i fred og ro og bruger kattebakken som den skal, så lad den stå. Undgå at flytte rundt på den da katten vænner sig til lige netop den position og regner derfor med at bakken står samme sted næste gang.

Hvilket kattegrus skal jeg vælge til min kat?

Da det er vigtigt at din kat føler sig tilpas når den benytter sin kattebakke, er det helt rigtige kattegrus en vigtig ting. Vælg en type grus som ikke støver da dette ikke er rart for katten at skulle sidde og gå rundt i. Gruset er lavet til at indkapsle kattens efterladenskaber og skal derfor klumpe godt. Derudover skal gruset også være i stand til at neutralisere lugten ordentligt, så hvis du synes at kattebakken lugter for meget, så prøv at skifte til noget andet grus.

Jo højere sugeevne, dets tørre kattebakke samt mindre lugtgenerende. 

Hold en god hygiejne

En god hygiejne er essentielt både for din kat, men også for dit hjem. Din kat kan blive syg hvis den skal bruge en kattebakke der ikke tømmes hver dag, også selvom din kat er udekat. Fjern derfor klatter hver dag, gerne flere gange dagligt og tøm og rens hele bakken ugentligt hvor alt grus skiftes. Husk at når du kan lugte bakken, har din kat kunne lugte den i noget tid.

Det optimale kattetoilet din kat vil elske

Hvis du vil kræse for din kat samtidig med at tænke over indretningen i hjemmet, har vi hos PetLux den perfekte løsning. Sito kattetoilet fra tyske MiaCara er en morderne nyfortolkning af kattebakken hvor design, funktionalitet og kvalitet er kombineret og resultatet er ud over det sædvanlige. Toilettet er lavet som en lukket aluminiumsboks så din kat kan sidde i fred og ro, og hvor bunden kan kobles fra så det let kan tømmes. Derudover tilkøbes der kompostbare bakker som lægges i bunden. De er blandet andet miljøvenligt lavet af genbrugspapir, praktiske da de smides ud efter brug (ca. hver uge), hygiejniske da de ånder godt og tørrer hurtigt, lette at anvende og 100 % bionedbrydelige.

Sito er designet til at indgå i boligindretningen som et møbel, da det er stærkt nok til at man kan sidde på det. Derfor kan man eksempelvis have det stående i bryggerset hvor katten kan få sin fred og ro, og mennesker kan bruge det som siddeplads når skoene skal på. 

Kom endelig ind i en af vores butikker og oplev Sito’s høje kvalitet og flotte design, din kat vil med garanti elske det.

Relevante produkter