Tyrkisk Van

Gammel katterace der elsker vand

Oprindelse

Den tyrkiske van er en katterace, der kommer fra Lake Van regionen i Tyrkiet. Denne kat er også kendt som den østlige kat, tyrkisk, Ringtail Cat, russisk Langhåret og svømmende kat , fordi den har en fascination for vand. Udsmykninger der går helt tilbage til 5000 f.Kr., viser katte, der ligner tyrkisk Vans.

I 1955 blev to britiske statsborgere givet to Van killinger, mens de var på besøg i Tyrkiet. Med indsats fra en anden engelsk opdrætter ved navn Lydia Russel blev racen udbredt i England og Europa. I 1969 blev den tyrkiske Van givet fuld stamtavle status af Styrelsesrådet for Cat Fancy ( GCCF ).

Van er anerkendt af den tyrkiske regering som en national skat .

Kendetegn

Den tyrkiske Van er muskuløs solidt bygget, med skuldre så brede som hans hoved. Hans hoved har en bred kile med fremtrædende kindben, en rund snude og en fast hage .

De store ører er sat højt og langt fra hinanden. Indersiden er godt behængt og spidserne er let rundede. Øjnene er moderat store og sat på skrå. Øjets farve er som regel rav eller blå.

Denne kat har lange muskuløse ben med store afrundede poter. Halen er lang med et børste udseende, og står i rimeligt længde til hans krop.

Tyrkisk Vans pels er semi langhåret med kashmir lignende konsistens. Der er ingen spor af underuld. Pelsfarven er solid og hvid, stribet og hvid m.fl.

Denne kat kan tage op til 3 år at nå fuld modenhed. En voksen Tyrkisk Van kan nå en gennemsnitlig vægt på 5-7 kg.

Levetiden for et tyrkisk Van er 12 til 17 år.

Temperament

Van er en energisk aktiv kat. Han er adræt og intelligent. Denne kat er snakkesalig og kræver opmærksomhed. Han er loyal og kærlig overfor hans menneskelige følgesvend. Han vælger faktisk en eller to personer i hjemmet, og bygger et langvarigt bånd med dem.

Denne kat kan lide at ligge højt over alt, og at se og observere. Han kunne hoppe op på hylder og reoler for at sidde og se, hvad der sker under ham . Det er bedst at holde værdigenstande fra disse hylder og reoler, da Van kan risikere at vælte dem .

Denne beskyttende kat elsker at svømme. Hvis hjemmet har en pool eller sø i nærheden, vil han ofte kunne findes i vandet.

Spisetid er særligt støjende, da Van viser stor begejstring på dette tidspunkt.

Pleje og pelspleje

Den tyrkiske Van kræver regelmæssig pleje på trods af, at han ikke har underuld. Den silkeagtige pels kræver børstning og kæmning for at forhindre sammenfiltring og knuder i at udvikle sig. Et bad hver anden måned eller deromkring kan være nødvendigt, for at holde pelsen hvid og ren .

For at forhindre huller og paradentose, anbefales det at børste hans tænder. Du kan også bruge PlaqueOff, som hjælper til at forhindre ophobning af plak, samt fodre oral care kattemad.

Udflåd fra øjnene kan plette Van pels. Det anbefales at aftørre hjørnerne af øjnene for at fjerne enhver udledning . Ørerne skal rengøres hver uge, for at tørre snavs væk.

Relevante produkter